Aktuellt

 • Planera ditt besök

  För att du fortsatt ska känna dig trygg hos oss i Fältöversten redovisar vi här tider under veckans alla dagar då det som regel är mer respektive mindre människor i Fältöversten. Du har därmed möjlighet att planera ditt besök genom att välja en tid och en besöksnivå som passar dig. Besök oss gärna ensam.

  Läs mer
 • Den perfekta midsommarkransen

  Snart är det midsommar och Instagram fylls med jordgubbstårta, krispiga skjortor och blommor i håret. Men hur får man egentligen till en prunkande krans? Här är floristen och SM-vinnaren i blomsterbinderi Sofie Danielsson Söhr’s guide till den perfekta kransen i midsommar.

  Läs mer
 • Hemleverans: så beställer du maten från våra restauranger

  Vare sig du vill stötta din lokala favoritrestaurang, eller bara är sugen på något riktigt gott från kockarna i Fältöversten, kan det vara skönt att kunna beställa maten och äta den på hemmaplan. För att underlätta för dig har vi samlat den mat i Fältöversten som går att få levererad hem till dörren. Vi har även markerat vilka caféer och restauranger som erbjuder take away. Smaklig måltid!

  Läs mer
 • Preventivmedel för män: vad finns och vad är på gång?

  P-pillret godkändes i Sverige år 1964 och anses vara en av de viktigaste innovationerna för kvinnors jämställdhet. Men p-piller för män tycks lysa med sin frånvaro ­– eller hur ligger det egentligen till? Nyligen släppte Socialstyrelsen statistik som visade att antalet män som steriliserar sig ligger rekordhögt i jämförelse med tidigare år. Samtidigt ökar kondomanvändandet enligt fjolårets undersökning från RFSU. Medan vi väntar på nya preventivmedel frågade vi Louise Liljegren, barnmorska verksam på Karlaplan, vilka metoder som finns för killar som vill undvika graviditet. Vi går också igenom för- och nackdelar samt spånar lite om framtiden. Trevlig läsning och glöm inte att skydda dig!

  Läs mer

Med anledning av coronaviruset

Just nu befinner vi oss alla i en situation där det är viktigt att vi hjälps åt och följer myndigheternas rekommendationer. Trivseln och säkerheten för våra besökare och vår personal är det allra viktigaste för oss och vi fortsätter att följa situationen nära. Vi är extra noga med städning och uppskattar att alla hjälps åt att hålla avstånd vid besök i Fältöversten. För hjälp att planera ditt besök, se här. Vi mäter besöksantal i realtid och kan vid trängsel komma att uppmana dig i entrén att återkomma vid ett senare tillfälle. 

På ett flertal platser kan du som besökare desinficera händerna. Du hittar dessa stationer i anslutning till våra entréer. Vi uppmanar också besökare att använda munskydd i de fall trängsel kan uppstå och distansering är svårare att hålla. Munskydd finns att hämta i vår concierge.