Sök inom

Sökresultat

 1. Fem myter om solskydd Aktuellt

  Är det sant att man får finnar av solkräm? Får man verkligen i sig D-vitamin om huden skyddas av kräm? Har solkrämen blivit dålig efter en sommar i solen? Vi har bett Elin Carlsson på Apoteket Falken reda ut 5 vanliga myter som cirkulerar kring följderna av att smörja in eller inte smörja in sig med solskydd. Häng med, läs på och se till att skydda dig mot den starka majsolen.

 2. Tassvård – så slipper din älskling snötovor i pälsen Aktuellt

  När kylan och vätan kommer är vi människor snabba med att pälsa på oss. Särskilt om fossingarna som ska trampa runt i kallt, snö och salt. Lika lätt är det inte för våra pälsklädda vänner i koppel. Hundar stora som små har visserligen trampdynor men när kylan kommer är det trots allt upp till oss att se till att även tassarna hålls rena, varma och friska. Här kommer därför några enkla tips för hur du tar hand om din bästa väns tassar i vinter.

 3. Så överlever du förkylningsvintern – här är expertens bästa tips Aktuellt

  Det börjar med en snörvling på tunnelbanan och slutar med näsdukshav och sängliggande. Men ta det lugnt. Här bjuder Hedvig från Apotek Hjärtat i Fältöversten på sina bästa tips mot vinterns obligatoriska förkylning.

 4. Bästa knepen mot myggen Aktuellt

  Många gillar att vara ute i naturen men få gillar gillar mygg. Men vare sig du ska ut och vandra i fjällen, ta det lugnt vid en strand eller fika i trädgården så finns det några saker du kan göra för att slippa dessa fräcka blodsugare. Här är 10 tips för att hindra och lindra sommarens myggbett.

 5. Överlev din pollenallergi – 11 smarta knep Aktuellt

  Det enda som är tristare än att höra en pollenallergiker prata om pollen, är att vara pollenallergiker och drabbas av pollen. Är du också allergisk? Här är 11 tips från Petra Fält på Apoteket Falken i Fältöversten som gör att du överlever.

 6. Bra att veta om fästingar och vaccin Aktuellt

  Hur länge räcker en TBE-vaccinering? Och var är det störst risk att smittas? Årets minivampyrer är här och antalet fall av TBE ökar. Men frukta intet. Vi går igenom hur du skyddar dig mot säsongens – och resten av livets – alla fästingar.

 7. Preppa inför pollensäsongen Aktuellt

  Sommar, sol och pollen – snart börjar en jobbig tid för allergiker. Petra Fält från Apoteket Falken i Fältöversten ger sina bästa förebyggande tips för att motverka sommarens snuva och kliande ögon.