Sök inom

Sökresultat

 1. Jakten på umami: så gör du buljong på blast Aktuellt

  Grundrecept: buljong på blast Fler rester att pröva buljonglyckan med: Utveckla din tungspetskompetens

 2. Chokladbollens dag Aktuellt

  Det här året händer det. Det här är året då chokladbollens dag inträffar på en fredag vilket gör det möjligt att frossa i bollar i alla möjliga former utan att behöva tänka på morgondagen. Med det sagt börjar det bli hög tid att rulla ihop matsäcken. Vi har frågat Tony Olsson, bagarmästare på Thelins, om hans bästa knep för att få till en perfekt chokladboll.

 3. Lakritsens dag - 3 saker du inte visste om det svarta guldet Aktuellt

  Sött eller surt? Balk eller skalle? Oavsett hur du föredrar din lakritsranson så bör du fundera på att fördubbla den idag. Det är nämligen lakritsens dag och vi på Fältöversten har tre anledningar utöver smaken till varför du bör göra det med gott samvete.

 4. Månadens råvara: saffran Aktuellt

  Ingen krydda är så sammankopplad med en månad som saffran med december. Det dyrbara gula pulvret som utvinns för hand ur saffranskrokusen används nämligen extra flitigt denna månad. Saffran förhöjer matenFör de flesta är saffran nästan…

 5. Månadens råvara: lakritsrot – fem tips på spännande smakkombinationer Aktuellt

  Lukas Olde Monnikhof arbetar som lakritsexpert på Lakritsroten i Fältöversten och här ger han sina bästa tips på läckra smakkombinationer med den trendiga kryddan.