Sök inom

  • Alla
  • Aktuellt (9)
  • Event (0)
  • Utbud (0)

Sökresultat

  1. Månadens råvara: björnbär – tre tips på oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Nu efter sommaren kryper så sakteliga skogens juveler fram ur grönskan och både svampar och bär får det rampljus de förtjänar. Vi på Fältöversten har valt att rikta strålkastaren mot en snabbt växande favorit hos många, nämligen björnbäret. Här kommer tre tips på smaker som passar extra bra till denna söta och hälsosamma råvara.



  2. Månadens råvara: dill Aktuellt

    Kräftor, potatis och avokado – tre ting som alla blir bättre med dill. Denna fantastiska kryddört har trots sin härkomst från varmare breddgrader blivit en stark del av svensk matkultur.

  3. Månadens Råvara: sparris Aktuellt

    Nyttig, kalorisnål och fylld med viktiga vitaminer som folsyra, K- och E-vitamin. Kan du gissa vilken råvara vi pratar om? Ja vi vet, rubriken och bilden ger en rätt självklart ledtråd. Månadens råvara ÄR sparris. Denna supergrönsak kommer i två kollektioner; en grön och en vit. Inget nytt under solen än? Testa dessa tre smakkombinationer till vårens godaste skott som garanterat blir en ny kulinarisk succé på majbordet. Lycka till!

  4. Månadens Råvara - Rädisa Aktuellt

    Jordgubbarna må ha en ohotad första plats när det kommer till röda underjordiska läckerheter men rädisorna ger dem för varje år en allt hårdare kamp. I salladen har de länge dominerat men 2019 är året de tar sig in även i huvudrätterna på allvar. I april 2019 är de månadens råvara och här kommer tre tips på hur du får ut det mesta av dina disor.

  5. Månadens råvara: savoykål Aktuellt

    Är du trött på den glansiga hårt packade vitkålen? Kanske less på att kasta ännu en rödkåls-nersölad tröja i tvätten? Tappat bort ytterligare ett parti brysselkål på grund av dess storlek? Oroa dig inte, vi har kålen för dig. Den majestätiska savoykålen är inte bara otroligt vackert blommande och i rätt storlek, den är även otroligt smakrik. Här kommer våra bästa tips för hur du får ner den i din mage på bästa sätt.

  6. Månadens råvara: gulbeta Aktuellt

    Vad skulle du säga om jag sa att du kunde få smaken av rödbetan och samtidigt slippa de röda fläckarna? Kanske skulle du säga att vi förmodligen pratar om dess släkting gulbetan och då har du helt rätt. Den är nämligen månadens råvara och den är här för att ta över tronen från sin högröda släkting.

  7. Månadens råvara: jordärtskocka – tre tips Aktuellt

    Jordärtskockan har beskrivits som kronärtskockans mindre vackra syskon men när det kommer till smak är den svårslagen. Idag är det en trendråvara som inte sällan har en av rollerna i smakkompositioner på stjärnkrogar. Såhär gör du för…

  8. Månadens råvara: butternutpumpa – tre oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Medan pumpans kött är trådigt med grova fibrer, upplevs den kompakta butternutpumpan nästan silkeslen tack vare sina fina fibrer. Dess nötiga kött är ännu en sällsynt ingrediens i svenska kök men används med fördel i allt från bröd til…

  9. Månadens råvara: kål – tre oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Trots att vi ätit kål sedan Vikingatiden verkar vi inte tröttnat. Tvärtom. Men vare sig kålens uppsving beror på kimchi, pizzasallad eller den revolutionerande innovationen grönkålschipset kan det vara kul att variera sig. Så varsågod: här har du tre oväntat utmärkta ingredienser att matcha höstens favoritväxt med. Lycka till i köket.