Testmedelande

Testmedelande

Butiker 11:00 - 17:00
ICA 08:00 - 22:00
SABIS 07:00 - 22:00

Mitt Fältöversten med Lasse Berghagen

På invigningen sjöng jag hitlåtarna

Det var folkfest när Fältöversten invigdes 1973. I Svenska Dagbladet kan man läsa om hur hela Östermalm hade slutit upp för att skåda den nya gallerian: ”Det var köer vid kassorna och trångt vid alla jippon”. En av artisterna som stod för underhållningen under öppningshelgen var Lasse Berghagen.

 

– På den tiden sjöng jag mina hitlåtar – som Hålligång i skogen, En kväll i juni och Teddybjörnen. Det var roligt minns jag, säger Lasse Berghagen och ler åt minnet.

 

Sedan 30 år tillbaka är Lasse Berghagen och frun Eva bosatta på Östermalm – och genom åren har de varit flitiga Fältöversten-besökare.

 

– När vi bodde i korsningen Brantingsgatan och Värtavägen var det väldigt naturligt att promenera ner för att handla eller slå sig ner på en av restaurangerna och ta en öl med vänner. Fältöversten är en samlingsplats, framför allt för alla som bor på den delen av Östermalm.

Har du någon favoritbutik?

– Sabis är en riktigt bra matbutik. Minns även att jag lagat min klocka på Klockmaster, de har väldigt trevlig personal. Och så har det så klart varit praktiskt att svänga förbi Fältöversten och köpa med sig blommor när man ska gå bort på middag.

 

Som en av våra mest folkkära artister har Lasse Berghagen underhållit oss i snart sex decennier – och under åren har han hunnit skriva över 400 låtar.

 

– Så jag har haft att göra! I min bransch blir man aldrig riktigt pensionär. Jag tycker fortfarande om att skriva och uppträda, extra roligt är det när publiken sjunger med.

 

Har du några nya låtar på gång?

– Nuförtiden skriver jag bäst när jag har lite press på mig, det är inte som förr när jag satt och drömde mig bort. Men jag skriver faktiskt på en roman nu, och om jag får fram en diktsamling till vore det kul.