3 knep som låter för bra för att vara sanna

Är det någon dag man ska vara extra vaksam på vad som egentligen skrivs i artiklarna är det såklart idag. Den första april brukar generellt vara en dag fylld av blåsningar och skämt men vi på Fältöversten har valt att vända på konceptet. Istället för en luring kommer därför här tre knep som funkar på riktigt men som låter för bra för att vara sanna. 
 
Avokado som mognar helt ologiskt?
Finns det något mer frustrerande än en omogen avokado? När det vankas taco till middag och du upptäcker att avokadon fortfarande är hård. Det finns då två knep att ta till beroende på hur lång tid du har på dig. Har du två-tre dagar kvar till middagen? Lägg avokadon i en papperspåse tillsammans med lite frukt, banan eller äpplen. Frukten ger ifrån sig etylengas som får avokadon att mogna fortare även papperspåsen hjälper avokadon att mogna. 
 
Står tacosen redan på bordet? Svep in avokadon i aluminiumfolie och lägg i ugnen i 10 minuter. Ett superknep som dock ger avokadon en lite mer tillagad smak. Den lämpar sig exempelvis bättre i en guacamole än skivad i en sallad efter ugnsbehandlingen.
 
Vill du spara en feta utan att den blir dålig?
Fetaost är ju otroligt gott till nästan vad som helst men det är inte alltid man använder hela förpackningen. Då uppstår ju frågan, vad gör man med halvan som blir över? Många av oss löser problemet med att helt enkelt vika plastförpackningen runt fetan och trycka in den mot kylskåpsväggen. Detta är sällan en bra lösning. Fetan börjar snabbt rinna och blir dålig även plastfolie runt eller en påse kan snabbt bli äckligt och kladdigt. Hacka istället upp fetan i tärningar. Lägg sedan tärningarna i en lite skål eller burk med olivolja. Vips så behåller du din älskade feta utan äckligt rinn och kladd.
 
Ägg som vägrar låta sig bli skalade?
Tvingas du morgon efter morgon bevittna ägg som vid skalning faller sönder framför dina ögon?  Skalet fastnar, vägrar ge med sig och när de väl lossnar så följer vitan med. Gör då såhär: Lägg det kokta ägget i ett glas med lite vatten och skaka. Efter en stunds skakande för du kunna plocka upp ett färdigskalet ägg och spola av. Se dock till att ägget är kokt för att undvika äggröra.
 
Har du blivit ordentligt lurad idag? Trösta dig med dessa smarta knep. Du hittar avokadon, fetan samt äggen på ICA och Sabis på Fältöversten.

 

Publicerad: