Äggfrossa – fyra ägg med modern twist

Påskveckan är här och äggfrossan kan äntligen börja. Hur många ägg har du hunnit äta så här långt? Är det färre än fem så gör du bäst i att lägga på ett kol för att vinna. Skämt åsido så är det få saker som är lika sammankopplade som ägg och påsk. Men trots att vi varje år vräker i oss de ovala läckerheterna är det sällan vi prövar något mer spännande tillagningssätt än löskokt. 2019 är året du testar något nytt och spicear upp familjens ägg. Här är våra fyra tips för hur du kan tillaga denna delikata råvara på ett något mer innovativt sätt.

1. Våffelägget
Älskar du den knapriga delen av vitan? Maximera knaprigheten med hjälp av våffeljärnet. Ja, vi vet hur knasigt det låter men utmana ditt kök och låt dig övertygas av resultatet. Vispa de knäckta äggen till en smet eller stek bara vitan. Skippa dock grädden och drottningsylten till.

2. Det inbakade ägget
På senare tid har det blivit mer och mer vanligt att låta ägget bakas in och smälta samman med råvaran. Oavsett om det är avokado, portobello eller tomat som är din passion så kan du låta ägget bli en del av nästa brunschsensation. Fyll den organiska håligheten eller skapa din egen och låt sedan smakerna gifta sig i ugnen.

3. Påskburgaren
Forma ett hål i färsen och kläck sedan ett ägg däri medan du steker burgaren i pannan. Resultatet blir en krämig burgare med tydlig påsktouch. En succé både under påskmiddagen och som rester dagen efter.

4. Baconkorgen
Att bacon och ägg går väl ihop är sen gammalt. Så varför då inte låta den klassiska kombinationen få ett nytt utseende? Återigen är det dags att använda köksredskap till något annat än tilltänkt. Låt muffinsformen komma till användning och bilda små baconkorgar som du sedan fyller med ett ägg. Krispigt, saltare, godast.

Oavsett hur du föredrar dina ägg hittar du som vanligt allt ifrån muffinsformar till ägg hos oss på Fältöversten. Välkommen in!

Publicerad: