Checklistan inför skidsemestern – detta får du inte glömma

Har du någon gång åkt förbi Sveg och plötsligt börjat fundera över om ni verkligen fick med er alla skidglasögon? Kanske har du – för tredje året i rad – stått i snabbköpet med fyra tandborstar på rullbandet? Var bara lugn. I år har vi listat allt det där viktiga som vi ändå tenderar att glömma. Checklistan hittar du nedan, inköpen hittar du hos oss.

Varma kläder
Uppfyll inte fördomen om stockholmaren som kommer till skidbacken i långkalsonger och jeans. I bergen är det kallt och när vinden trycker på blåser den igenom det mesta. Ta med ordentliga kläder från topp till tå. De stickade raggsockorna och tröjorna må vara mysiga men när det kommer till värme är de daterade. Investera därför i moderna och varmare material för såväl strumpor som underställ. Glöm heller inte något som skyddar huvudet mot bitande kyla och fartvindar. En baklava eller halsduk/“buff” är en bra idé. Hos bland annat Intersport i Fältöversten kan du få hjälp med både lättviktiga och värmande material.

“Det man alltid glömmer”
Ofta är det prylarna vi använder under natten och på morgonen strax innan resan som vi tenderar att glömma bort:

  • Laddare
  • Tandborste/necessär
  • Hörlurar

Är de tre vanligaste missarna. Sätt ett alarm när du planerat att åka och skriv ner det som du ännu inte packat ner. Även pass och biljetter kan vara bra att ha med om du ska resa riktigt långväga.

Preppa ordentligt
Bokade hotell och förhyrd skidutrustning i all ära men förberedelserna inför själva transporten är minst lika viktiga. Ska du flyga? Se till att ha en bra spellista i offlineläge och dina favoritpoddar nedladdade. Ska du åka bil? Köp in vatten och förbered en härlig ljudbok – eller varför inte ett musikquiz? En väl förberedd resa är inget utan en väl förberedd resa till den förberedda resan.

På Fältöversten hittar du allt du behöver inför semestern på skidor: varma strumpor, solkräm och powerbank. Kanske hittar du även något du inte vet om att du glömt köpa? Såsom en pjäxtork från Intersport eller ett sällskapsspel till brasan från Akademibokhandeln.

Välkommen in.

 

Publicerad: