Dejta dig själv på alla hjärtans dag – sju tips för en lyckad solokväll

Vettiga tankar, garanterat kul sällskap och noll risk för stela tystnader. Har du inte dejtat dig själv än är det sannerligen på tiden. Och vilken dag passar bättre att börja än på alla hjärtans dag? Här är tipsen du behöver för att maxa kvällen med världens bästa person: dig själv.

1. Gå igenom din bucket list
Spana in en ny utställning, lära dig fritera zucchiniblommor eller återbesöka ditt barndomskvarter. Finns det någonting som du länge velat göra mer, oftare eller för första gången? Fundera lite. Vilka saker kan du göra själv? Vilka saker blir till och med bättre av att göra själv? Många personliga drömmar ger större utdelning att genomföra ensam så ta chansen nu när du har en lucka.

2. Försvinn i en bok
Slå på din lugnaste favoritmusik, sätt mobilen på ljudlöst och ge dig ut på en magisk resa från soffans mysigaste hörn. Vill du ha lästips? På Akademibokhandeln i Fältöversten hjälper de gärna till med att hitta din nästa favoritbok. Här har personalen dessutom markerat ut sina egna personliga älsklingstitlar – håll utkik längs hyllorna för dessa väl valda rekommendationer.

3. Unna dig en utemiddag
För den ovane kan det kännas skumt att be om ett bord för en. Men fördelarna visar sig snart: Du får knipa bästa platsen, du slipper hålla låda mellan tuggorna och du kan kolla mobilen precis hur mycket du vill. Vi rekommenderar dock att släppa skärmen och helt ge dig hän åt ditt eget sällskap. Hos exempelvis Klang Market i Fältöversten kan du både boka bord i förväg och passa på att njuta av tacos (utan att någon bryr sig om sås i mungipan).

4. Fira dina vänner
Kärlek kommer och går men vänskap består. Så hylla dina närmaste vänner – både singlar och haffade – på kärlekens dag med en högtidlig trerätters hemma hos dig. Eventuella partners stannar såklart hemma (eller ännu hellre – tar tillfället i akt att umgås med sina vänner).

5. Checka in på spa
Tvagning, smörjning, lugn och ro. Trots att hälsobadet är nästan dubbelt så rofyllt att uppleva på egen hand har den moderna romantiken i princip kidnappat spabesöket och gjort det till parens parigaste paraktivitet. Det kan du ändra på. Unna dig själv, din kropp och din själ en rejäl dos mindfulnessmys. Slå på stort och boka in hela helgen på harmonisk anläggning utanför tullarna. Eller förvandla ditt eget badrum till ett lyxigt spadrum via ett väldoftande besök hos exempelvis Rituals i Fältöversten.

6. Res!
Soloresan är en av årets största restrender – men du måste inte backpacka jorden runt för att uppleva solitärens alla förmåner: Spänning, lugn, självoptimering (för att inte tala om självimponering) och nya fantastiska intryck. Det räcker med en vecka runt Lofoten, en weekend i Lissabon eller en dagsutflykt till Sandhamn för att få känna sig som kaptenen över livets skuta.

7. Dansa, måla, sjung
Pyssla, skriv, baka, be, promenera, ta båten eller fråga en vän om du får gosa med hens hund. Kort sagt: gör det som får just dig att må riktigt bra. Och kom ihåg att vare sig du kilar stadigt eller flyger solo förtjänar du alltid kvalitetstid i stora kvantiteter med dig själv.

Ha så skoj och lycka till!

Publicerad: