Dejtingtips: så attraherar du bina

Sommar, sol, blommor och bin. Målet är såklart att få pollinera sig med bästa tänkbara kandidat – men hur lockar man egentligen till sig en riktigt bra insekt? Här är tipsen du behöver för att förbättra dina odds och hitta rätt i dejtingdjungeln.


Piffa till dig själv med färg
Pollinatörer älskar starka färger! Se till att maxa dina nyanser så ska du se att bina kommer susande för en första dejt.

Bjud på lite nektar
Ungefär som när människor frågar om någon vill ”komma upp på en kopp te” kan du testa att servera denna förföriska sockerlösning.

Locka med pollen
En del växter saknar sockerlösning att bjuda på. Men kanske har du möjlighet att tillverka pollen? Pollen är nämligen så proteinrikt att det utgör vissa insekters enda proteinkälla – perfekt att servera på en första dejt!

Parfymera mera
Det är inte bara bland människor som en riktigt fräsch odör får det att spritta bland pistillerna. Satsa på en blommig ton i sommar för garanterat lystna blickar och buzz i rabatten.

Var dig själv
Det finns en anledning till att bin väljer riktiga blommor framför plast: de gillar äkta vara. Så embracea dig själv och den du är – vare sig du är äppelblomma eller maskros.

Bonustips: Ge inte bort din blomma till första bästa bi
En del växter tenderar att fläka ut sig lite för mycket (*host* marktäckare *host*), andra kan lätt bli alldeles för klängiga (vi tittar på dig, gullrankan). Glöm inte heller bort att ta dejtandet i din egen takt – du behöver inte göra någonting du inte vill. Är du osäker på insektens känslor, eller kanske rentav dina egna? Ta ett snack med din människa om blommor och bin. Lycka till!

---

Unna dig semester när din människa är bortrest
Du har väl inte missat Hôtel Flora – Sveriges första femstjärniga resort för krukväxter? Perfekt för pelargoner, palettblad och andra livsnjutande plantor som vill komma bort från vardagen och unna sig en härlig semester på Karlaplan. Läs mer på Facebook-eventet här, spana in bokningssajten här eller kom förbi i Fältöversten och kika på alla hotellgäster genom växthusets glasväggar. Vi ses!

Publicerad: