Digital påsk – så firar du genom skärmen

Visst går det att ordna påskmys med nära och kära genom skärmen. Här är några tips för att underlätta er digitala påsk och göra helgen så trevlig som möjligt på avstånd.

Preppa innan samtalet
Viktigast är förstås att bestämma en gemensam tid för ert digitala påskmöte, så att alla som ska vara med dyker upp. Se också till att alla har laddat ned samma videosamtals-app i god tid. Om det är en av er som bjuder in via länk, se till att alla har tillgång till rätt länk. Testring gärna i god tid före så att du vet att ljudet funkar. Handsfree är bra för att undvika rundgång men glöm inte att kolla batteriet.

Sista tipset är att påskpynta lite. Klä dig fint, precis som om du bjudit hem påskgäster IRL. Saknar du pynt? Kika Lagerhaus eller Hemtex i Fältöversten. Om du inte vill gå ut så kan du be Beställtöversten att handla åt dig. Det är en nystartat gratistjänst som hjälper dig att plocka ihop och leverera hem varor du köper från Fältöverstens butiker. Helt gratis! Läs mer här

Under samtalet
Att prata med varandra live över nätet går oftast bra så länge inte tekniken strular. Men för att samtalet ska flyta på så smidigt som möjligt kan det vara bra att tänka lite extra på att inte prata i mun på varandra. Satsa på att gå hela varvet runt och låta alla som är med i samtalet får tid att berätta hur de har det hemma, var och en.

För att skapa lite positiv energi i dessa konstiga tider, kan det vara trevligt att utbringa en härlig skål. Häll upp påskmust och låt varje person berätta kort om något de är glada eller tacksamma för just nu. Glöm inte att ta ett ”familjeporträtt” – en screenshot av hela skärmen när alla som är med syns i bild.

Efter samtalet
Dela era bilder från samtalet i en gruppchatt så räcker ert digitala påskmys ännu längre. Vill du överraska dina ”gäster” ännu mer? Skicka ett fysiskt tackkort, en vacker bukett eller ett välfyllt påskägg för att visa din uppskattning och förgylla dagen för dina nära och kära. Även här går det fint att använda Beställtöversten , som kostnadsfritt hjälper dig att handla och leverera presenter hela vägen till dörren.

---

Hoppas din helg blir lite mysigare med tipsen ovan, och som vanligt står vår personal står redo att hjälpa dig med påskens alla ärenden både IRL och över telefon. Ifall vi inte ses eller hörs i dagarna så vill vi önska dig och dina vänner en riktigt härlig helg.

Glad digital påsk!

Publicerad: