Fältöversten växer med nytt restaurangstråk - Vissani flyttar in

2018 kommer familjen Vissani att flytta in i Fältöverstens kommande restaurangstråk längs Erik Dahlbergsallén och Valhallavägen. Restaurangen kommer att servera rätter inspirerade av Marche-regionen i Italien med familjens handgjorda pasta i centrum. 

Under 2018 kommer Fältöversten att växa med ett nytt restaurangstråk längs Erik Dahlbergsallén och upp mot hörnet på Valhallavägen. Med nya restauranger skapas fler platser för umgänge och god mat runt Karlaplan.

Nu är det klart att Vissani flyttar in. Restaurangen drivs av familjen Vissani som har en 250-årig tradition av pastatillverkning.

Familjen är stolt över att få etablera sitt autentiska och anrika hantverk på Fältöversten. Det är en ära att få servera vårt kulturarv som grundar sig på smakrik, hälsosam och färsk mat i hjärtat av trevliga Östermalm, säger Shery Vissani.
Restaurangen kommer att servera en bredd av rätter från Marche-regionen. All pasta tillverkas på plats med hjälp av traditionella bronsverktyg.

-Vi vill rädda pastan från pizzan och kebaben! Vi lagar all mat från grunden med färska och närproducerade råvaror. Pastan görs på det bästa mjölet från Italien och med ägg från kalkrika Gotland. Olivolja och parmesan kommer från våra egna leverantörer i Marche, säger Shery Vissani.

Totalt kommer Fältöversten att välkomna fyra nya restauranger med tillhörande uteserveringar.

-Vi är jätteglada att få välkomna Vissani till Fältöversten. Deras fokus på hantverk och tradition är perfekt och vi är övertygade om att de kommer bli uppskattade av alla de som bor, arbetar och rör sig runt Karlaplan. Och vi ser fram emot att få presentera deras grannar inom kort, säger Tobias Edberg, centrumchef för Fältöversten.

Vissani kommer att erbjuda lunch, middag och take-away. Dessutom kommer kunder kunna köpa färskpasta och italienska delikatesser i restaurangen. Vissani öppnar efter sommaren 2018 och kommer att ha entré på Valhallavägen.

Om Vissani

Familjen Vissani har skapat sin handgjorda pasta enligt anrik sed i över 250 år. Med stor kunskap och med tonvikt på hög kvalitet skapar de pasta och italienska delikatesser.
Inspirationen kommer från familjens hemtrakt, Marche-regionen i Italien.
All mat lagas från grunden med de bästa råvarorna från Italien och Sverige. Pastan skapas med det absolut bästa mjölet från Italien och ägg från Gotlands kalkrika mark.
Vissani serverar lunch och middag, interaktionen mellan familjen och gästerna står i centrum.
Restaurangen är 140 kvadratmeter stor.

Publicerad: