Fem boktips för hängmattan

Letar du läsinspo inför sommarens lata dagar? Här ger personalen på Akademibokhandeln i Fältöversten sina bästa boktips. Och för dig som föredrar ljudbok tipsar vi om Teknikmagasinets portabla laddare till telefonen för dagarna på stranden.

Den lilla bistron i Bretagne, Nina George:
En välskriven roman om att få en andra chans i livet. Starka känslor, härliga karaktärer och framförallt mycket kärlek. Får dig att längta till Bretagne.

Felsteg, Maria Adolfsson:
Chefens fru hittas mördad och utredningen startar. Mycket läsvärd första bok om kriminalinspektören Karen som märkt av livet återvänder till den karga och fiktiva ögruppen Doggerland. Välskriven med bra dialog, trovärdiga relationsbeskrivningar och en rafflande upplösning. Missa inte!

Ninas sommarlov, Emi Gunér:
Äntligen ska Nina få uppleva sitt första sommarlov – lägga sju sorters blommor under kudden, sova i sommarsäck på balkongen och nästan ha en egen hund. Skrivna med omsorg, igenkänning och känsla för detaljer i lågstadiebarnens värld är böckerna om Nina världens bästa högläsningsböcker.

Factfulness, Hans Rosling med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling:
Endast genom att ha en världsbild baserad på fakta kan vi fatta rätt beslut i en globaliserad värld. Ta chansen i sommar och lär dig tio knep som hjälper dig förstå världen. Kanske får du ett bättre resultat än aporna på zoo?

Vardagar, Ulf Lundell:
Missa inte Ulf Lundells hyllade vardagsbetraktelser i ett dagboksurval från 2017 där han betraktar nutiden och ser tillbaka på sitt liv.

Publicerad:

Mer från Fältöversten