Fem packtips inför weekendresan

Att packa lätt och rätt kan vara svårt. Här är fem smarta knep som får ditt handbagage att kännas som Mary Poppins väska, Skalmans skal eller familjen Weasleys hus. Bon voyage!

Håll koll på måtten
Det är INTE roligt att behöva lämna favoritkrämen på Arlanda för att du missade att flaskan var över 100 ml. Glöm inte heller att hålla koll på kabinväskans mått och vikt. Kolla upp flygbolagets riktlinjer på nätet innan du börjar packa. Väg väskan innan du åker hemifrån.

Gör en packlista
Så slipper du glömma något på hotellrummet när du packar inför hemresan. Googla efter en baslista att utgå ifrån. Fyll därefter på med sånt just du behöver. När du kommer hem kan du uppdatera listan och skriva ned vilka plagg du använde samt vilka som låg orörda, så blir packbesluten lättare vid nästa resa.

Rulla kläderna för färre linjer
En rullad t-shirt blir mer kompakt och tar därför mindre plats i kabinväskan. Dessutom hjälper rullningen att undvika skrynklor, speciellt om du rullar t-shirten utanpå ett par jeans eller något annat tjockt som inte skrynklar. Bonustips för skjortbärare: Håll formen på kragen genom att trä den över ett skärp.

Låt skorna bli stötdämpare
Att trycka in strumpor i reservskorna för att spara plats är sedan gammalt. Men visste du att 100 ml-flaskor med fördel kan omslutas i dubbla plastpåsar och stoppas ned i skon för att minimera risken för schampoläckage? Nu vet du.

Ge plats åt plagg som spelar roll
Det är alltför vanligt att komma hem efter en resa och inse att man packat massor av saker man aldrig använde. Föregå dig själv genom att rensa hårt innan du zippar igen. Ta bort en t-shirt. Ta bort en till. Och tro det eller ej – du kommer överleva på ”bara” ett par strumpor om dagen. Spar istället utrymmet till minst ett varmt plagg. Att frysa utan att ha något varmt att sätta på sig kan nämligen sabba en hel helg. I värsta fall har du tur med vädret och måste lämna jackan på hotellet över dagen.

Publicerad: