Fem parker kring Karlaplan

Stockholm är en stad full av gröna oaser och många av dessa ligger vid Karlaplan. Här hittar du fem parker perfekta för picknick i sommar. Glöm inte att smörja in dig!

Tessinparken
Den T-formade (eller, enligt folkmun, livmoderformade) cirka 500 meter långa parken ligger i anslutning till Fältöversten norra ingång. En mycket populär park som anlades på 1930-talet och som trots sin popularitet erbjuder en rofylld plats i staden perfekt för avkoppling. I norra änden av parken hittar du dessutom parklek där det finns tillgång till en plaskdamm under sommarmånaderna. Perfekt för småbarnen!

Humlegården
Humlegården byggdes redan under början av 1600-talet och har sedan dess varit en given oas i stan. På dryga 10 hektar kan du picknicka, avnjuta en bra bok eller bara sitta och stirra på alla gulliga hundar som trippar förbi titt som tätt. För bollsportsfantaster finns en fotbollsplan med konstgräs och basketkorgar. För dig som föredrar skateboard finns både ramp och streetområde. De mindre barnen hittar en parklek i Humlegårdens norra delar.

Gärdet
Ta en lång promenad runt den här gigantiska parken eller sätt dig ned och njut av dina jordgubbar med flädersaft i lugn och ro. För den badsugna finns också Kampementsbadet som har sommaröppet från 28 maj till 2 september.

Gustaf Adolfsparken
Belägen strax öster om Karlaplan. I slutet på 1800-talet låg Stockholms första anläggning för idrott här – idrottsplatsen för Svea livgarde. Parken var länge militärt övningsområde men omvandlades under 1940-talet till den offentliga park den är idag. Här finns fullt av lummiga träd – perfekt för extra soliga dagar. Även Gustaf Adolfsparken har parklek och en plaskdamm för de små.

Galärparken
En skön promenad genom Narvavägens allé och över Djurgårdsbron till Djurgården hittar du Galärparken. Det glittrande vattnet strax intill kluckar avslappnat och blir ett perfekt soundtrack till din picknick. Under sommarmånaderna håller dessutom Parkteatern öppet – en offentlig uteteater från 1942. För mer info om sommarens föreställningar klicka här

Lycka till nu och välkommen in till oss för att preppa din picknick. Vi har både jordgubbar, äppelmust och tryffelchips. Men också nödvändigheter såsom kortlek, solkräm och bra böcker att försvinna i. Så ut och njut av picknickstaden Karlaplan. Så ses vi igen när molnen hopar sig och regnet regnar.

Publicerad: