Fem sista minuten-klappar som funkar till alla

Paniken är här. Nu är det återigen bara dagar kvar till jul och många av oss ligger ca 1-15 klappar kort. Antingen saknas klapp till den där kusinen du inte vet ett dyft om eller så är det något random julklappslotteri du totalt glömt bort att bidra till. Men var bara lugn. Vi har samlat fem sista minuten-klappar som går hem hos de allra flesta.

Sällskapsspelet
Julen rimmar med gemenskap och vad passar då bättre än att bidra till kvällens underhållning med ett sällskapsspel? Välj något som du själv tycker är roligt eller fråga om hjälp i butik. Hos Akademibokhandeln, Teknikmagasinet eller BR Leksaker i Fältöversten finns personal som har koll på allt från de senaste snackisarna till de tidlösa klassikerna.

Finglasen
Alla som lämnat föräldrarnas trygga famn behöver en uppsättning finglas. Glas har dessutom en magisk förmåga att gå sönder så om personen i fråga redan har glas, funkar glas i samma serie alltid toppen att fylla på med. Men låt dig inte begränsas. Fina glas får du alltså aldrig för många av och vill du vara riktigt personlig plockar du ihop ett gäng glas från olika tillverkare som du tycker passar ihop. Fråga inne hos Cervera eller Lagerhaus för stiltips.

Den mysiga filten
Vintern är kall och i denna tid går det inte att få för många lager filt omkring sig. Uppdatera din släkting eller väns filtgarderob. Välj det skönaste materialet och en stilren och diskret färg för säkrast möjliga resultat. Julens fluffigaste fluff och lenaste plädar hittar du bland annat hos Hemtex i Fältöversten.

Pussel
I mellandagarnas tomrum finns det få aktiviteter som är bättre än att lägga pussel. Köp ett till valfri familjemedlem eller vän och lägg sedan pusslet ihop till tonerna av julmusik. Du hittar allt mellan 3 till 3000 bitar hos oss på Fältöversten. Lycka till.

Din favoritbok
Gärna full av hundöron, anteckningar, tårar och knögel från gapskratt. Har du inte favoriten kvar i bokhyllan? Skutta in på Akademibokhandeln och plocka upp ett nytt ex. Men ge boken en omgång med pennan först – ringa in favoritstycken, markera älskvärda dialoger och klottra ned egna tankar i marginalen. Personligare än så blir det inte. Det sista och minst tidskrävande alternativet är såklart en ljudboksprenumeration. Gör gåvan personlig genom att skriva ned och tipsa om dina tio favoritböcker och varför du älskar dem. Bonustips: Misstänker du att mottagaren hatar böcker? Tvinga inte fram bokmalen. Satsa istället på en prenumeration hos någon av de populära streamingtjänsterna för film och serier. Självklart inklusive personlig tipslista med dina egna favoriter.

 

Publicerad: