Finaste outfiten för din kropp

Känns det som att du har rabattens tristaste garderob? Som att du har noll inspiration – trots att du haft samma kruka år efter år? Ingen fara. Här är tipsen du behöver för att hitta drömlooken till just din stjälk. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.

 

Lång och kurvig? Satsa på sommarens hetaste accessoar: gardinstången
Din kropps tycks aldrig sluta växa. Du slingrar dig hit och dit, fram och tillbaka – och ibland slår du till och med knut på dig själv. Känner du igen dig? Då är du förmodligen en ranka utan god förankring. En klassisk accessoar är spaljén men också uppbindningsclips är en stadig favorit i garderoben. I sommar vill vi dock slå ett ordentligt slag för gardinstången. Denna trendiga accessoar ger dig både en fantastisk utsikt över hela rummet och dessutom chans att konkurrera ut den där trista ljustjuven till gardin en gång för alla. Be din människa linda dig varsamt längs stången och bred sedan ut dig allt eftersom.

Liten och nätt? Hitta stilen i en mindre lerkruka
Är du väldigt liten – kanske till och med en liten stickling – och saknar ett utvecklat rotsystem? I sådana fall bör du satsa på en mindre kruka, gärna i lera med fat och hål i botten. Om du planteras i en för stor kruka, men har ett väldigt litet rotsystem, får du nämligen svårt att hinna dricka upp allt vatten. Och då finns en risk att dina rötter drunknar vilket tyvärr leder till att du dör. Så be din människa om en lagom nätt kruka som du får ordentligt med tid att hinna växa till dig i.

Kraftig och ståtlig? Äg rummet i en rejäl lerkruka
Rejäla plantor – så kallade bootylicious botanicals – med välutvecklade rotsystem tvingas ibland leva i alldeles för små krukor. Detta beror ofta på att deras ägare är lata och inte orkar plantera om dem. Men du behöver inte trängas bara för att du är kraftig – det finns snygga krukor för alla former så säg åt din lata människa att plantera om dig bums och unna dig rejält med plats.

Rotlös fashionista? Du gör dig bäst i en snygg vas
Är du en snittblomma? Synd! Dina chanser att överleva sommaren är nämligen små. Men inte behöver du fula ned dig för det. Komplettera din dekadenta look med en riktigt snygg glasvas för en värdig sista stund i livet. Be din människa titta förbi hos Cervera eller Lagerhaus i Fältöversten för det senaste vasmodet.

Är du stickling? Grattis!
Då har du goda förutsättningar att utveckla ett rejält rotsystem i rätt outfit. Om du vill pröva vattenrotning rekommenderar vi en sticklingvas eller miniflaska i keramik eller målat glas som inte släpper igenom ljus – dina rötter trivs nämligen bäst när de får rotas i mörker.

Krukor, gardinstänger och andra accessoarer anpassade efter just din kropp hittar du som vanligt i Fältöversten. Välkommen in.

Publicerad: