Frigör endorfiner i vinter – tre knep

Endorfiner är ett smärtlindrande hormon som får våra kroppar att vilja äta, dricka och sova. Men endorfiner kan även skapa känslor av lycka, något som kan vara extra välkommet nu när vi går mot mörkare tider. Endorfiner frigörs bland annat när vi rör på oss och det är därför du kan uppleva ett rejält lyckorus när du tränar. Men det finns fler sätt att frigöra endorfiner. Exempelvis genom att göra saker du tycker är kul. Här har vi därför samlat några enkla men effektiva knep för att frigöra endorfiner som förhoppningsvis ger dig känslan av en lite gladare vinter.

Bjud in dina vänner för en spelkväll

Att umgås med sina nära och kära är alltid en stämningshöjare. Bjud in dem till en spelkväll som bidrar till mycket skratt. Vår stora favorit är charader i grupp. Två personer samarbetar i ett försök att visa vilket ord ni är ute efter. Ett samarbete som definitivt kommer mynna ut i skratt.

Laga din favoritmat

Minns du den otroliga pastan du åt på semestern för ett antal år sedan? Gör den hemma! Att äta mat du älskar bidrar till ett gott humör. Planera in ett par härliga måltider i veckan av extraordinär klass för att förgylla vardagen. På med kockrocken och sätt igång!

Starta ett miniprojekt

För att bryta din vardagliga struktur och skapa nya inspirerande tankemönster, starta ett miniprojekt baserat på något du tycker är extra kul. Utgå ifrån dina intressen och var kreativ. Det kan vara att lägga ett pussel med 40 000 bitar, måla en tavla, bygga en hylla eller bemästra dina sykunskaper. Det viktiga är att projektet är genomförbart och något du längtar efter att få återuppta.

Publicerad: