Fuktbomba huden: Så tar du hyn till nästa nivå

Fukt, fukt, fukt. Hudens bästa vän. Men hur tar du din törstiga hy till nästa fuktnivå? Här tipsar hudvårdsexperten Leyla Marhi Lodin från Kicks Fältöversten om superknepet för dig som älskar sheet masks men vill prova något nytt.

Hej Leyla! Fukt har varit på beautytapeten ett tag nu. Vad beror det på?
Vi har definitivt blivit bättre på att ta hand om vår hy och överlag har hudvårdsintresset ökat. I och med den utökade kunskapen har också fler lärt sig vikten av en rejält återfuktad hud.

Rent konkret: Varför är det så bra att ge huden fukt?
Fukt renar och ger lyster. För de som vill hindra mimiska linjer från att dyka upp i ansiktet kan fukt också vara en effektiv metod. Om du använder makeup ger fukt också en annan välkommen bieffekt, nämligen att sminket blir mycket lättare att applicera.

Vilka hudtyper mår bra av att fukta ned sig lite extra?
Alla! Vare sig din hud är oljig, fet, känslig eller supertorr.

Så hur får vi till den perfukta huden år 2019?
Först och främst: se till att du exfolierar huden 1-2 ggr i veckan. Då får du bort alla tråkiga döda hudceller och produkten går ned i huden lättare. Sheet masken är dränkt i massor av härliga ämnen och är ett snabbt och enkelt sätt att återfukta huden. Applicera 1-2 gånger i veckan efter din rengöringsrutin. När verkningstiden är över tar du bort masken och masserar in överflödet i huden.

Vad blir nästa stora fuktgrej?
Den nya sheet masken är sleep masken: en ansiktsmask som får verka i lugn och ro under natten och som du kan använda några gånger i veckan istället för din vanliga nattkräm. En sleep mask ger huden – som är extra aktiv under natten – en extra fuktboost.

Vill du ha skräddarsydda tips efter just din hudtyp? Hos Kicks i Fältöversten får du hjälp med allt från att välja rätt sleep mask till att hitta den perfekta ansiktsoljan. Välkommen in.

 

Publicerad: