Ge din gamla gran nytt liv som nästa års julklappsetikett

Svårt att skiljas från din gamla gran? Nu kan den få nytt liv som julklappsetikett 2019. Välkommen till vår granåtervinning på Karlaplan.

Vi tar emot din gamla gran
Helgen 12–13 januari är du varmt välkommen till vår granåtervinning på Karlaplan. Här bjuder vi på kaffe och möjlighet att lämna in din julgran i vår container. Efter insamlingen kommer granarna att klyvas, flisas och malas till pappersmassa på en gård i Jämtland av Sanny Holm – fjärde generationens pappersmakare.

Årets granar = nästa års etiketter
När pappersmassan sedan är klar, kommer arken att handformas, pressas, lufttorkas och buntas till unika etiketter – fulla av barr, barkdamm och karaktär. För att slutligen dyka upp hos Fältöversten julen 2019. Så att Karlaplans framtida klappar kan prydas av en etikett som inte bara är tillverkad med en hållbar tanke om att ta vara på material vi redan har. Utan också bär med sig en liten bit historia från fjolårets vackraste granar.

Se till att din gran blir återbrukad
Var med och ta fram en ny tids etikett – gjord på gamla granar och med omsorg om både hantverk och miljö. Varmt välkommen till vår granåtervinning på Karlaplan.

Tid: Helgen 12–13 januari kl 11–17
Plats: Karlaplan (kika efter containern utanför Fältöversten)
Vad: Vi tar emot julgranar och bjuder på kaffe

Mer om pappersmakaren Sanny Holm
Sanny är fjärde generationens papperstillverkare som fick sin första anställning hos Skansen redan vid tolv års ålder. Sedan dess har han tillverkat allt från tapeter till Nobeldiplom och specialbeställda ark av Vasaskeppets bevarade ankartross. Idag gör Sanny allt papper för hand på sitt handpappersbruk i Jämtland. Här kommer de karlaplanska granarna att malas ned till pappersmassa tillsammans med andra fibrer för att sedan formas till unika julklappsetiketter att sätta på paketen 2019.

 

Publicerad: