Hitta glöden i spåret – 6 tips

När minusgraderna kommer känns det extra lockande att låta löparskorna gå i ide. Vill du hitta motivationen att ge dig ut och springa igen? Här är sex tips som sänker säsongens mentala trösklar.

1. Dokumentera dina framgångar
Den tillfredsställande känslan av att kunna bocka av ett avklarat träningspass ger oväntat stor motivation att ta tag i nästa. Så börja logga dina framgångar med smartklocka, appar eller fysiska streck på kylskåpsdörren.

2. Använd kalendern
Prioritera genom att planera. Men låt inte löftet stanna i huvudet: lägg in dina framtida pass i mobilens kalender så är det vara svårare att ”tacka nej” när soffan börjar ropa.

3. Dra med en vän
Du är garanterat inte ensam om att vilja få lycran ur vagnen. Dra med en kompis för pepp mellan vattenpauserna och hjälp att komma iväg när motivationen tryter.

4. Klä dig rätt
Rätt utrustning – såsom skor anpassade efter dina steg och kläder efter väder – underlättar såklart din träning. Men att klä sig ”rätt” mentalt, i färger du tycker om och snitt du känner dig fin i, kan också bidra med peppa att ge sig ut och ta plats i spåret. Kom in till Intersport för en outfit som gör dig både snygg och snabb.

5. Skaffa en digital hejaklack
På Facebook finns flera träningscommunitys för både sällskap och pepp. Sök bland grupper för att hitta den som passar dig bäst eller kika igenom listan nedan för inspiration.

Adidas Runners Stockholm: Som medlem bjuds du på gratis löparpass med tränare flera gånger i veckan. Dessutom massor av aktiva stockholmare att bolla träning med.  
https://www.facebook.com/groups/adidasrunnersstockholm/

Team Snigel: Sträckan är målet, inte hastigheten. En inspirerande och kravlös grupp full av pepp.  https://www.facebook.com/groups/1460940700841827/

The Pathetic Runners Group: Medlemmarna bjuder på stunder i löparspåret som inte riktigt gick som planerat. För alla som älskar träning och att skratta åt sig själva.
 https://www.facebook.com/groups/528498877246690/

Team Nordic Trail Stockholm: På över 50 platser runt om i norden knyter Team Nordic Trail samman löpare som vill komma ut i skogen oftare. Det här är deras stockholmsgrupp. 
 https://www.facebook.com/groups/TNT.Stockholm

6. Fira!
Vare sig det är med en extra lång frukost, riktigt lyxig lakrits eller ett varmt bubbelbad så förtjänar alla dina succérundor att firas ordentligt.

Heja dig, friskt humör!

Publicerad: