Knepet som förenklar din barnvardag

Idag, den 13:e maj, är det Barnens dag. För ett småbarnsförälders öga kan det vara svårt att se vad som skiljer denna dag från alla andra dagar men förr i tiden var det inte lika självklart att barn blev sedda och fick stå i fokus. Dagen grundar sig och bygger än idag på att hjälpa utsatta barn. Ursprungligen var dagen startskottet för en satsning på barnkolonier för fattiga stadsbarn och idag sker flera initiativ för att hjälpa dagens problemtyngda barn bland annat genom Barnens Dags Riksförbund som anordnar aktiviteter för barn i familjer med ansträngd ekonomi.


Fältan <3 barn
Vi på Fältöversten älskar också barn och har bland annat vår Fältan Kids-klubb som varje månad hittar på roliga aktiviteter här på Fältöversten.  Alla aktiviteter är självklart gratis och tillgängliga för alla.

Så får du ditt barn att älska nya saker
För att fira alla hårt kämpande föräldrar vill vi också dela med oss av vårt bästa föräldraknep för att få ditt barn att älska nya saker. När barnen växer upp är det ofta svårt att släppa taget om gamla vanor och saker. Exempelvis kan det vara svårt för barnen att sova i sin egna säng eller gilla nya kläder. Ett tips är då att låta barnet vara med vid köpet och ta beslutet. Ska barnen lära sig sova i egen säng? Prova ut en “sova-själv-säng”. Låt ditt barn hitta en säng som den är övertygad om är rätt säng att sova själv i. Samma knep går att applicera på kläder. Prova ut en “vara-glad-tröja” eller en “lek-overall”.

Dela med dig av dina knep!
Har du fler barn-knep? Dela med dig i kommentarsfältet på Facebook eller Instagram. Du hittar “Vara-glad-tröjan” och “lek-overallen” på PolarnOPyret samt Newbie. Välkommen in.

Publicerad: