Månadens råvara: björnbär – tre tips på oväntade smakkombinationer

Nu efter sommaren kryper så sakteliga skogens juveler fram ur grönskan och både svampar och bär får det rampljus de förtjänar. Vi på Fältöversten har valt att rikta strålkastaren mot en snabbt växande favorit hos många, nämligen björnbäret. Här kommer tre tips på smaker som passar extra bra till denna söta och hälsosamma råvara.
Björnbär <3 hallon

Likt hallonet är björnbäret egentligen inte ett bär som namnet antyder utan en stenfrukt. Det visar sig även på den liknande formen av flera små frukter som sitter sammanbundna i en klase med hjälp av tunna små hår. Släktskapet skapar även en otroligt fin kombination i såväl kulör som smak och lämpar sig väl i både frukost och glass-skålen.


Björnbär <3 sötsaker

Med sin söta och friska smak blir björnbäret ett perfekt tillägg till efterrätter som ensamma riskerar att bli antingen för söta eller feta. Både vanilj och choklad blandas med fördel med det blåsvarta guldet. För den riktigt livsbejakande rekommenderas kombinationen vit choklad. Smält chokladen och doppa bären för ett nästan olagligt gott sommarsnacks.

Björnbär <3 kött

En smakkombination som kan vara ny för många är den med kött. Den syrliga och blommiga björnbärssmaken kan verkligen lyfta fram köttets naturliga sötma. En björnbärssås till hjort eller anka är en klassisk succé vid middagsbjudningen men testa även kombinationen med annat vilt eller kött överlag. Du kan komma att bli förvånad över smaksensationen.---

Ps: du vet väl att butikerna i Fältöversten nu har utökat sina öppettider med en timme? Så att du nu kan uträtta dina ärenden ända fram till kl 20. Välkommen in.

Publicerad: