Maxa balkongen med sex smarta knep

När kvadratmetrarna är få krävs inte mycket för att öka mysfaktorn. Här kommer sex tips på hur du maxar sommarens balkong med små men smarta medel.

Strössla med minilampor
Satsa på många små ljuskällor istället för en stor. En ljusslinga är exempelvis mycket mysigare än en stor lampa och dessutom smidigare att flytta runt. Många ljuspunkter ramar också in ytan och skapar en lyxig känsla av ett extra rum.

Göm dig bakom plantor
Har din balkong för mycket insyn? Låt några amplar hänga för. Eller investera i höga, ståtliga växter för en undangömd känsla. Överlag är växter ett otroligt effektivt sätt för att väcka en trist balkong till liv.

Googla “brickbord”
Brickbord är perfekta för små balkonger eftersom att de är så nätta. Dessutom multifunktionella som kan extraknäcka som frukostbricka också.

Blanda material
Komplettera en hård betongskiva med mjuka sammetskuddar och lena fuskpälsar. Låt kontraster i materialet gå som en röd tråd så skapar du snabbt en överraskande men enhetlig känsla av ordnat kaos.

Våga krydda med många olika färger
Den modesta kombinerar pasteller som citronsorbet, mint och ljusblå för en lugnare känsla. Ni andra väljer knalliga toner av tangerin, flamingo och solgul för mer energi. Lek med ytan och välj med magen. Det kan inte bli mer än fel.

Mönstermixa mer!
Sist men inte minst. Enklast bygger du ett potpurri av olika nyanser i samma kulör. Förslagsvis lila – årets färg enligt Pantone. Strössla småblommiga kuddar i violett över en paisleymönstrad dyna i lavendel. Addera detaljer såsom randiga krukor i gredelin eller en akvarellig duk i syrén och klöver.

Publicerad: