Morden i midsommar – så överlever du årets värsta dag

Midsommarnattsmardrömmen är här – så undviker du att bli en krans på årets värsta dag. Instagramvänlig huvudbonad eller skräckinjagande dödskrona? Åsikterna går isär men en sak är säker: som blomma går du aldrig säker denna mardrömsliknande högtid. För nu är tiden kommen för våra ägare att plötsligt lemlästa oss för några timmar i rampljuset på Insta Story. Här är guiden för alla växter som vill vägrar falla offer för årets sjukaste högtid.

 

Lita inte på någon
Det är först när du är 100% skeptisk till allt på två ben som du har en chans att överleva. Börjar din människa nypa dig ömt i stjälken? Var på din vakt. Tappar hen plötsligt upp ett svalkande vattenbad? Hoppa inte i – detta är en garanterad förberedelse inför kommande lemlästning.

Locka till dig lite ohyra
Ända sedan förskoleåldern har människor fasat för löss i håret. Vill du överleva helgen? Bjud in ett gäng bladlöss så slipper du garanterat saxen. Obs! Bjud endast in så många parasiter att du klarar dig tills din människa hinner behandla dig.

Se ynklig och svag ut
Det bästa sättet att undvika stympning är fulhet. Så vänd dig nedåt och sloka för allt vad stjälken bär dig. Eller ännu hellre – skrumpna lite och tappa så många blad du kan. Men inte så många att du stryker med på kuppen.

Se otrendig ut – och blomma smått!
Är du en Monstera Variegata, en Philondendron Pink Princess eller ett uppstammat palettblad? Då kan du förmodligen pusta ut. För även om du är het på tradera, krävs riktigt stora blommor för att du ska bli ett seriöst attraktiv som kransmaterial. Rosor och blåklintar är två klassiker som bör se upp som vanligt. Men de krukväxter som lever farligast 2019 är faktiskt de plantor som bådeär trendiga och blommar stort, såsom hortensian och tisteln. Undantag: den trendiga eukalyptusen har tyvärr gått från safe till sorry på grund av sina perfekta utfyllnadsegenskaper.

Prata med din människa
Visa den här artikeln. Är du som läser detta människa? På både H&M och Lindex i Fältöversten hittar du supersnygga blomsterkransar som garanterat aldrig vissnar. Ifall du fortfarande insisterar på äkta vara, ber vi dig att besöka Blomsterpassagens avdelning för snittblommor (som ändå kommer att dö).

Utveckla en defekt
När inget annat funkar. Obs! Undvik mutationer som ger dig unika variegerade blad, en superhet växttrend som tyvärr kan bli väldigt attraktiv även i en krans. Försök istället att se klumpig, torr eller dassig ut. Kanske kan du utveckla en grå knöl? Lycka till!

---

Unna dig semester när din människa är bortrest
Du har väl inte missat Hôtel Flora – Sveriges första femstjärniga resort för krukväxter? Den 10 juni öppnar vi bokningen på fältöversten.se/hotelflora– perfekt för pelargoner, palettblad och andra livsnjutande plantor som vill komma bort från vardagen och unna sig en härlig semester. Läs mer på facebook. 

Publicerad: