Ögonbrynstrenden 2019 – så gör du brynen till vingar

Tjocka, korta, smala, långa, vildvuxna, rakade, sotade eller pyntade med strass? Att intresset för ansiktets vingar boomat de senaste åren är det säkerligen ingen som missat. Men hur bär vi brynen år 2019? Vi har pratat med Tilda Nordh, grundare av ögonbrynsmeckat Rapide brow & lash bar. Här ger hon sina färskaste trendspaningar och bästa stylingtips till alla brynälskare där ute.

Hur ser brynen ut 2019?
De perfekt målade Instagram-brynen har passerat sin tid. 2019 är de jordnära och vildväxta – men fortfarande omhändertagna – brynen som tar över. Brynen får helt enkelt träda fram i sin fulla potential. Att looken dessutom kräver både mindre arbete och prestationsångest är extra härligt.

- Vad är nästa ögonbrynstrend gällande applicering, produkt, rutin eller bara stil?
En fluffigare fjäderinspirerad look uppnås genom att borsta brynen uppåt med hjälp av en brow gel (antingen färgad eller klar). En annan trend är att lägga pincetten på hyllan och få färgade, formade och stylade bryn av en professionellt utbildad stylist.

Inom hudvård har man länge pratat om både K-beauty (Korea) och J-beauty (Japan). Finns det områden i världen där man ligger före gällande brynstyling?
Trådning är världens äldsta hårtborttagningsteknik, en teknik som troligtvis härstammar från Indien och nu dominerar i Mellanöstern. När vi tog in tekniken på menyn vid starten för fem år sedan var det inte många svenskar som kände till trådning men nu har behandlingen seglat upp som en av våra mest bokade behandlingar.

Har du något superknep för ögonbrynsstyling att testa?
Jag har tre snabba tips:
1. Toppa brynen med brynsax för en snabb och fräsch brynlook.
2. Bygg upp din bryngarderob med en enkel vardagsprodukt och en festprodukt.
3. Ha alltid en brow gel nära till hands för att hålla brynen på plats hela dagen.

Ett bonustips är såklart att svänga förbi oss på Rapide i Fältöversten så hjälper vi dig med både inspiration och praktiska tips för just dina bryn. Välkommen in!

Publicerad: