Peppa inför Melodifestivalen – 4 tips

Årets första deltävling i Melodifestivalen går av stapeln 1:a februari och nu är det dags att börja peppa. Men hur? Här är tre aktiviteter som får dig och dina vänner att tagga till inför vårens deltävlingar och såklart – den stora finalen lördag 7 mars. 

Bränn av gamla hits 
Starta kvällen med att spela upp gamla godingar från tidigare melodifestivaler. Ännu roligare blir det med karaoke; antingen från textade youtubeklipp eller acapella och allsång med utskrivna låttexter. 

Melloquiza 
Varva mellan introfrågor och kuriosafrågor om mellomusik från förr. Introfrågor är när du spelar upp de första sekunderna av en låt medan deltagarna gissar på titel och artist. Kuriosafrågor kan exempelvis handla om låttexten, bandmedlemmarnas liv eller varför inte om aktuella händelser som inträffade under tiden låten var populär. 

Tävling: gissa resultatet 
Här handlar det om att låta var och en gissa hur kvällen kommer att sluta. Förbered listor för alla deltagare: Vem går direkt till final? Vem går till delfinal? Vem åker ut? Skriv upp vilken placering ni tror att bidragen kommer att landa på och jämför med varandra i slutet av kvällen. Den med flest rätt vinner. Om ni vill kolla Mello tillsammans vid fler tillfällen under våren så bör ni även gissa huruvida något av kvällens bidrag kommer att gå hela vägen till Eurovision eller ej. Bonus: fyll i hur många poäng ni själva tycker att bidragen förtjänar eller dela ut egna titlar såsom ”bästa sång”, ”bästa show” och ”bästa outfit”.  

Käka framför tv:n 
Ordna plockmat så att dina gäster kan ta med sig maten till soffan. Falafel, hummus, hembakat bröd, sötpotatis i ugn, sallad och alla andra av dina bärbara favoriter. Njut av buffén och årets första Melodifestival!   

Välkommen in till Fältöversten för ostbågar, karaokemic, paljetter och alkoholfritt bubbel. 

Publicerad: