Reflextips: så syns du med stil

Reflexer kan synas på upp till 125 meters håll. Det går att jämföra med en svartklädd människa som syns först på 20 meters avstånd. Vikten av att synas i vintermörkret är knappast raketforskning – en reflex kan helt krasst vara skillnaden mellan liv och död. Men hur lyser man upp januarimörkret med stil? Här är tre snygga tips för dig som är på g att skaffa reflex.

Låt reflexen smälta in med ny teknik
Tiden då dinglande snöflingor och dödskallar utgjorde reflexutbudet är förbi. Idag finns flera spännande tekniker som möjliggör en både snygg och säker stil. Exempelvis reflexgarn, som gör att mössan lyser upp först när strålkastaren riktas mot den. Det finns även reflexspray som du kan spraya på kläder och accessoarer. Sprayen syns inte i dagsljus utan enbart när den behövs, i mörkret och trafiken.

Låt reflexen bli en del av looken
Du måste inte dölja reflexerna för att vara snygg – tvärtom. Speciellt inom träning kan reflexmaterialet addera till en snygg och sportig look. Ett par reflexskimmrande handskar eller hörlurar får vilken förbisprungen stackare som helst att vrida på huvudet.

Bär reflexen med den självklarhet den förtjänar
Säkerhet är aldrig osnyggt och något som kan rädda liv är alltid värt att bära med stolthet. Så sträck på dig och var trygg i både stilval och trafik. Du hittar reflexspray och reflexhörlurarna på Teknikmagasinet, till träningen har Intersport både tips och råd om snygga, synliga kläder i mörkret.

Välkommen till Fältöversten i vinter.

Publicerad: