Så äter du bättre – matprofilen Ulrika Holms bästa knep

Ska jag äta hälsosamt eller ta något i farten? När Ulrika Holm bodde i London blev hon inspirerad av stadens möjligheter att äta både nyttigt och snabbt. Möjligheter som vid tillfället saknades hemma i Sverige. Därför startade hon Blueberry Lifestyle. Ett butikskoncept med hälsosam snabbmat på sju platser runt om i Stockholm. Vi tog en smoothie med Ulrika hos Blueberry Fältöversten för att fråga henne om sina bästa knep för en hälsosammare vardag.

Hur äter man hälsosamt när orken, tiden och inspirationen tryter?
Lyssna på din kropp. Fundera på hur du faktiskt känner dig efter en måltid – pigg, trött, något annat? Våra kroppar är rätt bra på att veta vad vi behöver.

Hur börjar man?
Med nästa måltid. Det är lätt att skjuta på saker som känns krångliga eller jobbiga. Så tänk istället på att din nya hälsosamma kosthållning är positiv – du kommer att må bättre och orka mer. Då är det lättare att komma igång.

Vad är nästa trend inom hälsokost?
Antiinflammatorisk mat och forskningen på tarmbakterier. Det är en av anledningarna till att vi försöker jobba ännu mer med näringstät mat.

Varför är det viktigt?
Näringstät mat förebygger näringsbrist – något som kan leda till att vi sover dåligt, får koncentrationssvårigheter eller huvudvärk. Bakterierna i tarmen behöver nämligen många olika näringsämnen för att frodas och öka i antal.

Okej men vad är näringstät mat då?
Det är när du får i dig många olika näringsämnen, exempelvis tack vare många ingredienser. Oavsett om det är en smoothie hos Blueberry eller något du lagar själv hemma så kan du må bättre genom att få i dig mer av rätt saker. Vill du veta vilka råvaror du kan kombinera för att maxa ditt näringsintag är du alltid välkommen att komma förbi oss på Blueberry för inspiration och tips!

Stort tack! Har du en favoritsmoothie som man kan börja med där hemma redan idag?
Ja men självklart.

Ulrikas vintersmoothie
(En portion om du är hungrig, två om du bara är sugen)

Ingredienser
2 mandariner
1 grönkålsblad (skär bort stjälken) eller en stor nypa spenat
1 bit citron
1/2 fryst banan
1 bit ingefära
1 isbit
3 dl äppeljuice

Gör såhär
Kör hela kalaset i en bra blender i ca 30 sekunder. Njut.

 

 

 

Publicerad: