Så fixar du svallet 2019 – frisörens bästa knep

Ny vår, nytt hår. Vill du byta stil eller spela säkert? Vi har frågat Cecilia på Headspot i Fältöversten om vad hon tycker samt låtit henne berätta vilka svall som är hetast 2019.  

 
Stilförebilder 2019: vilka kikar vi på för inspo just nu?
Nu för tiden är det lättare än någonsin att hitta inspiration. Chris Appleton har exempelvis alltid bra koll på de senaste trenderna medan David Beckham är mer klassisk men fortfarande en grym stilikon. Jag vill också rekommendera Instagram-kontot @wellanordic som dagligen bjuder på mängder av spännande kreationer.
 
Vilken är den mest efterfrågade frippan på Karlaplan?
Lyxigt hårsvall med volym och fönade lockar. En tidlös och mycket populär look här hos oss.
 
Hårtrender överlag: Vad gäller just nu?
Att vara medveten kring sina val är viktigare och trendigare än någonsin. Fler och fler har blivit mer intresserade av produkternas innehåll med omsorg om både sig själva och miljön. Att satsa på färg är stort generellt och två färgtrender som gäller just nu är dusty och metallic. Pasteller håller fortfarande i sig. 90-talet är på väg tillbaka och vi ser mycket scarfs, diadem och hårband. Men trender i all ära – mitt hetaste tips är ändå att utgå ifrån dig själv. Var personlig och fundera kring vad just du tycker om och trivs i.
 
På tal om trender. Hållbarhet har gått från trend till livsstil och vi blir allt mer miljömedvetna. Hur återspeglas detta i hårvårdsbranschen?
Fler märken tar fram mer rena produkter utan exempelvis silikoner och färgämnen. Sulfat- och parabenfria produkter har också blivit mer standard än undantag. Vi har även fler veganska märken än någonsin såsom svenska Maria Nila, som även tillverkas i Sverige. Kevin Murphy är ett annat märke som jobbar efter en tydlig hållbarhetsstrategi. Bland annat är deras förpackningar platta och fyrkantiga så de kan packas effektivt vid transport. De jobbar också med nedbrytbara och återvunna material. Vi har även ett italienskt märke – Davines – som klimatkompenserar och jobbar med närodlade naturliga ingredienser.
 
En annan typ av hållbarhet: hur tar man hand om frisyren så att den håller sig snygg längre efter att man klippt sig?
Rätt produkter efter din frisyr och hårtyp är A och O för att få till ett bra och långvarigt resultat hemma. Fråga din frisör eller kom in till oss för råd.
 
Festfrisyrer 2019 – har du något superknep för att få till en riktigt snyggt svall?
Mitt bästa tips är att boka en styling hos oss på Headspot. Men du kommer också långt på egen hand med värmeskydd, en dry texture-spray, en glansprodukt och en locktång. Eller varför inte testa en snygg fläta? Gå loss på tutorials på Youtube för massa tips och inspiration.
 
Vilken produkt eller stylingmetod snackas det om just nu?
Dreamcoat från Color Wow, en prisvinnande anti frizz-spray för färgat hår. 
 
Småprat – vad gäller? Ska man småprata med frisören eller inte?
Hos oss anpassar vi oss efter vad du som kund känner för. Men vi gillar alltid att prata.
 
 
---
 
Kom in till Headspot i Fältöversten för ännu fler svar på (h)årets alla möjliga frågor. Här guidar personalen gärna dig kring vilken typ av styling, klippning eller nyans som passar just dig. Välkommen!

 

Publicerad: