Så hanterar du din avundsjuka

Du har nog varit med om det förr. Du – som alltid varit din människas favoritplanta, där i vått och torrt hela vintern – får plötsligt konkurrens av fylliga jordgubbar, väldoftande syréner och krispig dill. Men låt inte svartsjukan gro. Dessa kortlivade romanser slutar nämligen alltid i komposten. Här är tipsen du behöver för att hantera ditt inre hat mot sommarens trendplantor. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.Räkna till tio innan du vissnar
När din människa gullar med jordgubbsplantan för femtioelfte gången den här veckan är det faktsikt okej att bli upprörd. Försök att hålla ut genom att räkna till tio – ett klassiskt men ack så effektivt knep när du blir ledsen. Medan du räknar, fokusera på hur mysigt det kommer att vara i höst när jordgubbs-, dill- och syrénsäsongen äntligen är över och din människa bara har ögon för dig igen.

Vältra dig i ondskefulla katastroftankar
När inget annat hjälper: tänk på hur poänglöst det måste vara att födas som jordgubbe, dillbunt eller avknipsad syrénkvist. Du är praktiskt taget dömd att dö en tidigt död. Låt detta bli mantrat som räddar dig från att gå under av avundsjuka när du förvägras varje chans att dekorera sommarens gräddtårtor, kräftfat och nattduksbord.

---

Unna dig semester när din människa är bortrest
Du har väl inte missat Hôtel Flora – Sveriges första femstjärniga resort för krukväxter? Perfekt för pelargoner, palettblad och andra livsnjutande plantor som vill komma bort från vardagen och unna sig en härlig semester på Karlaplan. Läs mer på Facebook-eventet här, spana in bokningssajten här eller kom förbi i Fältöversten och kika på alla hotellgäster genom växthusets glasväggar. Vi ses!

Publicerad: