Så hanterar du dina sociala medier

Det är svårt att scrolla igenom Instagram, Snappchat eller bloggar utan att mötas av prunkande krukväxter. Har du också funderat på att visa upp dig i sociala medier? Här är några tips på vägen för dig som drömmer om att bli nästa stora influencer-blomma.


Du är fin som du är
Trots att vackra blombilder florerar så frekvent i sociala medier, är det få som faktiskt är helt oredigerade. Människorna älskar nämligen att använda filter. Kom också ihåg att en del växter som ser naturligt vackra ut till och med kan vara i plast, så kallade faux botanicals. Det bästa du kan göra är att sluta jämföra dig med bilder på nätet. Var dig själv och kom ihåg att du duger precis som du är.

Trender kommer och går
Pelargonen har gått från tantig till cool, elefantöran har haft sina 15 minutes och tro det eller ej – en dag kommer även hypen kring Monstera Variegata att svalna. Så stressa inte upp dig över trendväxterna som går för flera hundralappar på tradera. Fokusera istället på att stå stadigt i din egen kruka så har du större chans att leva tillräckligt länge för att få vara med om nästa hype kring din egen art.

Din identitet kan bli kapad
Var försiktig med din integritet. Prata med din människa om bilder på sociala medier. Vad får din människa lägga upp – stjälken, bladen, rötterna? Vilka delar vill du behålla för dig själv? Kom ihåg att det alltid finns en risk med att fotas. Din bild kan exempelvis bli snodd och spridas vidare i växtgrupper på Facebook såsom Palettbladsgäris, Svenska Peperomia Föreningen och Philodendron-Monstera Sverige.

Om du inte vill bli fotad
Utveckla en defekt såsom ett ruttet blad eller en skrumpen stjälk. Varning dock för att din ägare kan komma att fota defekten för att lägga upp bilden i olika växtgrupper och forum på nätet för att be om skötselråd. I bästa fall slipper du synas i sociala medier. I värsta fall hamnar du på komposten. High risk, high reward!

Publicerad: