Så kommer du igång med drömprojektet

I fjol grundade Malin Högström bolaget Female Founders Club – ett businessnätverk för tjejer med stora drömmar. Sedan starten har Malin intervjuat 25 kvinnor som vågat satsa på sitt eget företag. Här ger hon sina bästa tips för att komma igång med drömprojektet.

1. Välj din egen väg och lita på dig själv
Alla beslut är dina att ta.
 
2. Prata med andra och fråga om råd
Du behöver inte vara ensam för att stå på egna ben. Ta en frukost med någon du imponeras av, bjud ut en framtida mentor på lunch eller gå med i ett nätverk för inspiration. Female Founders Club är exempelvis inte bara till för dig som redan påbörjat entreprenörsresan. Här samlas även peppiga tjejer som vill komma igång.
 
3. Inse värdet av din potential
Säger du ”äsch, det var väl inget!” när du för miljonte gången hjälpt en kompis med CV:t, organiserat helgens överraskningsfest eller ”kastat ett öga” på grannens fasters sambos sons arbetsprover till Konstfack? Akta dig. Det är alldeles för vanligt – speciellt bland tjejer – att inte ta värdet av sina talanger på allvar. Kanske för att begåvningen länge legat nära till hands och därför känns självklar. Inse att din fallenhet är få förunnad – och därmed eftertraktad. Där har du din plats på marknaden.

 

- Sveriges första digitala nätverk för tjejer som vill bygga bolag och följa sina drömmar.
- Klubben anordnar workshops och coachning inom allt från mindset till affärsutveckling.
- Varannan vecka släpps ett avsnitt av podden Female Founder Stories, där Malin intervjuar kvinnor som startat företag eller driver egna projekt.
- För daglig pepp och inspiration finns även @femalefoundersclub på Instagram.
 

Publicerad: