Så packar du inför semestern på Karlaplan

Äntligen semester! I helgen slår Hôtel Flora – Sveriges första femstjärniga resort för krukväxter – upp portarna i Fältöversten. Invigningen till ära har vi samlat de bästa packningstipsen för dig som är en planta och planerar att unna dig en grön och skön staycation på Karlaplan.

 

Detta bör du ta med dig:

- Lerkruka med hål i botten
Sommarens hetaste outfit funkar i alla lägen, varje dag. Leran suger nämligen upp vattnet och fungerar därmed utmärkt som en vattenreservoar för lite extra varma och torra dagar. Dessutom gör hålet att dina rötter slipper drunkna. Win-win!

- Skötselråd – om du har några speciella
Varje blomma är unik. Så fundera gärna igenom vad just du behöver för att må riktigt, riktigt bra. Skriv ned på en liten lapp eller berätta direkt för hotellpersonalen på plats vid incheckningen så ska du se att din vistelse hos Hôtel Flora blir extra livsnjutig.

- Ett glatt humör
Vi älskar sociala plantor – speciellt de som är pepp på att fotas för sociala medier. Checkar du in finns alltså chansen att hamna på bild i Fältöverstens kanaler. Vill du fläka ut dig på vår instagram? Se till att piffa till bladen och prunka upp stjälken ordentligt så löser vi det.

...och detta bör du lämna hemma:

- Din ampel
Om du har bokat vår Penthouse Suite (vindsvåningen) behöver du inte ta med egen ampel – det ingår nämligen en skräddarsydd, perfekt anpassad efter dina krukbehov, i vistelsen.

- Din vas
Är du en snittblomma? Då kommer du tyvärr inte att överleva sommaren – vare sig du checkar in på Hôtel Flora eller ej. Håller du på att vattenrotas? Då är det dags att pröva vingarna och ge dina rötter en chans i kruka och jord. Hôtel Flora tar nämligen inte emot några sticklingar i vatten.

- Dina barn
Har du sticklingar? Tyvärr får du nog skiljas från dina småttingar – Hôtel Flora är ett vuxenhotell med strikt barnförbud och vi tar ej emot gäster i vatten och vas (för att checka in behöver du alltså vara planterad i jord och kruka).

- Ohyra och sjukdomar
Du vill väl inte smitta andra semesterfirare? Kolla igenom dina blad, din stjälk, dina rötter och din jord innan du åker. På plats kommer en trädgårdsmästare att kontrollera gästerna för att se till att allas vistelse blir så härlig, frisk och trevlig som möjligt. Men med det sagt uppskattar vi ifall du gjort en egen check innan du åker, så slipper du komma hit och bli nekad i dörren. Ps: Om olyckan ändå skulle vara framme och du mot förmodan avlider, lovar vi att hedra ditt minne och ersätta din människa med ett presentkort hos Blomsterpassagen i Fältöversten för motsvarande värde upp till 200 kr.

---

Unna dig semester när din människa är bortrest
Hôtel Flora är perfekt för pelargoner, palettblad och andra livsnjutande plantor som vill komma bort från vardagen och unna sig en härlig semester på Karlaplan. Läs mer på Facebook-eventet här, spana in bokningssajten här eller kom förbi i Fältöversten och kika på alla hotellgäster genom växthusets glasväggar. Vi ses!

Publicerad: