Så tar du hand om gjutjärnspannan – tips från proffsen

En riktigt bra gjutjärnspanna kan överleva i generationer – om du tar hand om den ordentligt. Därför vände vi oss till proffsen på Cervera: hur pysslar man egentligen om sin gjutjärnspanna på bästa sätt? Svaren hittar du nedan. 

Fyra skötselråd från Cervera 

  • Handdiska pannan i hett vatten men använd aldrig diskmedel. 
  • Torka alltid av en fuktig panna direkt och smörj med fett vid behov. 
  • Servera gärna maten direkt ur stekpannan, men använd den aldrig för att förvara mat. 
  • Om pannan behöver grovrengöras kan du fylla den med ungefär 0,5 cm grovt salt och ställa den på en het spisplatta några minuter. Rör om ett par gånger och släng sedan saltet som absorberat fett och smuts från pannan. Efter rengöringen kommer pannan att vara grå i färgen och du bör då bränna in den på nytt. 

Ingen stekpanna än? Fynda hos Cervera! 

Vi vill även tipsa om att Cervera just nu bjuder på 20% rabatt på hela sitt sortiment av stekpannor. Välj och vraka bland gjutjärnspannor, keramiska, emaljerade, non-stick och rostfria. Erbjudandet är tidsbegränsat och gäller både vid köp via nätet och i butik. Gäller på ordinarie priser och kan ej kombineras med andra erbjudanden. För mer information, vänligen kontakta Cervera online, besök butiken i Fältöversten eller ring Beställtöversten (läs mer nedan). 

Få hjälp att handla utan kostnad 
Vill du köpa en stekpanna utan att lämna hemmet? Ring Beställtöversten! En kostnadsfri tjänst där vår personal hjälper dig att handla dina favoritvaror från Fältöversten – och leverera dem hela vägen hem till dig – helt gratis. Läs mer om Beställtöversten här. 

Publicerad: