Sveriges första kurort för krukväxter

Snart åker många stockholmare iväg på semester och ett vanligt huvudbry inför resan är vem som ska ta hand om ens krukväxter under tiden. Men om du bor på Karlaplan finns snart en lösning. Fältöversten öppnar nämligen ett hotell för blommor – Hôtel Flora.

Snart är det semestertider och med den kommer också det ständiga problemet om hur ens växter ska klara sig utan vatten när man är bortrest. Men istället för att be en snäll granne om hjälp – eller experimentera med upp och ned-vända vattenflaskor – kan du nu lämna in dina krukväxter på Hôtel Flora. Ett nyöppnat blomsterhotell beläget mitt i Fältöversten.

Om Hôtel Flora
Hotellet erbjuder fem olika typer av rum beroende på krukans storlek. Rummen är utrustade med bekvämligheter såsom lecakulor, stödpinne och gemensam dusch. Dessutom ingår frukostbuffé med vatten och näring två gånger i veckan. Närheten till butiker och restauranger gör även Hôtel Flora till ett attraktivt semesteralternativ för sociala och shoppingsugna plantor.

Skötsel
Utbildad hotellpersonal finns på plats två gånger i veckan för att vattna, duscha och pyssla om gästerna. Därför kan vi tyvärr inte ta emot växter som kräver passning oftare än så. Om du följer några speciella skötselråd fyller du i dessa vid bokning. Då väljer du även datum för in- och utcheckning.

Bokning
Bokningen är öppen till och med onsdag 27 juni eller tills hotellet är fullbokat. Efter det finns möjlighet att skriva upp sig på en väntelista. Vid eventuell uppkomst av ledigt rum kommer vår hotellpersonal att kontakta dig som står näst på tur.

Incheckning
Dina krukor och plantor lämnas in kl 12–17 under tre valfria dagar: 28, 29 eller 30 juni. Glöm inte att ta med bokningens bekräftelsemail. Utcheckning sker kl 12–17 vilken söndag du vill fram till sista utcheckningsdag 12 augusti. För att så många som möjligt ska kunna ta del av Hôtel Flora finns en maxgräns på fem incheckade krukor per person.

Rum och sviter
- Enkelrum
Vårt minsta men mysigaste boende. Här på översta hyllan får du en garanterat solig semester. För dig med svindel finns blompinnar som stöd.
- Deluxerum
Här känner du pulsen från Karlaplan i varje stjälk. Tack vare centralt läge på mittenhyllan och god utsikt över närliggande butiker är rummet dessutom perfekt för dig som gillar att fönstershoppa.
- Juniorsvit

Bred ut dig på den bredaste hyllan och dröm dig bort i en komfortabel king size odlingsbädd. Detta är en plats att rota sig på.
- Superior svit

Vårt största och mest bekväma boende. Här får du direkt access till gemensamma sällskapsytor i form av den populära och mingelvänliga terrassen Golvet. Rekommenderas för riktigt höga växter.
- Penthouse

Högst upp i huset. Med en fantastisk panorama-utsikt vaggar du stilla i din ampel till det mjuka sorlet från förbipasserande homo sapiens. Semestern blir inte mer avkopplande än såhär.

Boka nu
Så unna dina blommor en riktigt härlig staycation på Karlaplan i sommar. Boka Sveriges första kurort för krukväxter nu. Kaktus, hibiskus, bonsai och citron – alla är välkomna i jordmån av plats.
Läs mer och boka din vistelse på fältöversten.se/hotelflora.

Publicerad: