Tre alkoholfria drinkar till valborgsfesten

På vissa håll i landet har man redan tjuvstartat men det är först på tisdag det smäller och valborg är här. Valborg inträffar mellan vårdagjämningen och midsommar och ses bland många som vinterns sista dag. En högtid för våren och ljuset och en anledning att samla familj och vänner för att fira. Oavsett om du gör det i studentmössa eller framför en brasa gör du bäst i att fira med dessa tre smarriga vårdrinkar.

Den vita sangrian
Sangrian är en perfekt drink till festligheter då den lätt går att göra i större mängder. Den vita eller till och med mousserande sangrian med sommarens frukter ger både vårkänslor och mer lättvättade fläckar. Blanda alkoholfritt vitt, rosé eller mousserande vin med de frukter du gillar. Gör det enkelt med frysta jordgubbar och bär samt komplettera det söta med syrligheten från lime, citron och apelsin. Blanda med sprite för mer sötma vid behov och toppa med mynta. Njut sedan av en lika fräsch som vacker vårdrink.

Mousserande hallonsorbet
Inget väcker vårkänslor som glass i solen och även om vädret sviker så kan du alltid räkna med att denna drink ger resultat. Lägg upp hallonsorbet i vinglas och häll sedan på alkoholfritt mousserande vid servering. Fungerar lika bra som ankomstdrink som efter maten. Toppa med färska hallon och låt sorben både smaksätta och kyla denna läckra vårdrink.

Värmande nypondrink
Har du som plan att utmana vädergudarna och fira valborg utomhus? Valborgsbrasan är då som bekant ett hett tips för att hålla värmen men trots brasan kan kroppen bli kall. Se då till att värma den med denna smaksensation. Koka upp 5 dl blodapelsinjuice med 1 msk nyponskalspulver, 2 msk honung och 2 kanelstänger. Häll upp i glas och garnera med kanelstänger eller ta med i termos till brasan.

Har du hittat din favoritdrink än? Eller har du redan en egen superdrink att servera till valborgsfesten? Kom in till oss för allt du behöver för att fira in våren och sommaren även detta år. Skål!

Publicerad: