Tre knep för snygga klappar

När klapparna är inhandlade börjar pysslet med inslagningen. Fina och personliga paket är såklart att önska men ofta präglas utseendet mer av tidsbrist än något annat. Från den 15 december och ända fram till julafton erbjuder vi såväl inslagning av klapparna som hemkörning av säcken vid vår paketinslagningsdisk. Vill du hellre klappa klapparna själv? Här är tre superknep som gör dina paket snyggast under granen.

Sätt ett tema
Ett kul sätt att snygga till högen under granen är att sätta ett tema för inslagningen, antingen gemensamt i släkten eller själv för att särskilja dina klappar. Ett exempel är att använda olika presentpapper och snören men att binda samman klapparna med en gemensam attiralj. Exempelvis enbart blå snören eller en grankvist ovanpå varje klapp.

Låt naturen sätta tonen
Just en grankvist eller annan touch från naturen är något som livar upp alla klappar. Varför inte ta en promenad tillsammans med familjen och samla på sig pysselmaterial? Kottar, bär och kvistar binds med fördel fast med ett snöre på paketets topp. Ps: Lägg paketet högst upp så slipper kotten bli tillplattad samtidigt som alla får skåda ditt mästerverk.

Mjuka klappar ska knöglas
Med hårda klappar och kartonger brukar inslagningen ge med sig och bli snygg även för dig med tummen mitt i hand men med de mjuka klapparna följer ofta milt bestyr. Ett sätt är att använda en kartong att lägga gåvan i men vårt bästa tips är att låta knögglet ta plats. Låt paketet bli lite tilltufsat. Gör du det på rätt sätt blir resultatet ofta bara hemtrevligt och personligt.

Bonustips: Ta hjälp av oss
Känner du dig inspirerad? Kanon. Om inte är du självklart välkommen in till oss så hjälper vi dig med både klapparna, pappret och hantverket därtill. Paketinslagningen är öppen från 15 dec ända fram till julafton. Som traditionen bjuder får du även i år dina klappar klappade med årets specialdesignade papper. Vi ses!

Öppettider, paketinslagning:
Vardagar kl 11–20
Helger kl 11–18
Julafton kl 10–14

Publicerad: