Tre mysiga adventspyssel – så gör du

Som vi har väntat. Suttit på händerna som ivrigt försökt börja julpyssla redan i september. Men nu måste det ändå vara okej att börja! På söndag är det nämligen första advent och dagen till ära bjuder vi på tre mysiga adventknåp för hela familjen.

Pappersänglar
Perfekt i både gran och fönster. Klipp två rektanglar, en i önskad ängelstorlek (vi använde ett vitt A4) och en hälften så stor (helst i en annan färg). Vik båda rektanglarna likt varsitt dragspel, från ena långsidan till den andra. Vik det större pappret på mitten så att det formas likt en klänning (se bild). Det mindre pappret viker du nu runt den stora solfjädern, avsluta med en snörknytning som ska föreställa huvudet. Glöm inte att piffa till din ängel. Ser den tokig ut går det bra att fuska med både lim och tejp.

Kanelljuset
Ett vackert och framförallt enkelt sätt att piffa till adventsfikat belysning. Kanelljuset sprider dessutom den där härliga doften som förkroppsligar julen för så många. Fäst ett gummiband runt en värmeljushållare och placera ut kanelstängerna runt omkring så att de täcker glasytan (se bild). Knyt sedan ett vackert band runt stängerna så de sitter ordentligt. Avlägsna sedan gummibandet.

Julapelsinen
Att dekorera apelsiner med nejlikor är en jultradition lika vacker som gammal. Men med lite inspiration är möjligheterna till variation oändliga. Leta tips på nätet eller låt familj och eventuella barn göra egna mönster. Använd en liten kniv och hjälp de små så de inte skär sig. Häng upp i rött sidenband och gör plats för julstämning.

Band, apelsiner och allt annat du behöver till vinterpysslet finns hos ICA, Sabis, Teknikmagasinet, Akademibokhandeln eller någon av våra andra butiker. Trevlig advent önskar vi på Fältöversten.

 

Publicerad: