Tre smarta knep för din bil

Har du bil? Titta hit. Har du dessutom vardagsbekymmer såsom is på rutan som vägrar ge med sig eller stök i baksätet hos barnen? Skärp blicken ytterligare. Här är knepen som hjälper dig i kampen mot bilens vardagsproblem.

Så blir du kvitt vindrute-isen
När du kliver ut på morgonen och upptäcker en helt igenisad vindruta så kan livet kännas extra motigt. Men det finns ett enkelt knep. Genom att blanda två delar alkohol med en del vatten skapas en blandning som löser upp isen. Fyll en sprayflaska med denna blandning och vips så har du knepet som sparar värdefull tid kalla morgnar. Spruta på rutan så smälter isen och blir enkel att ta bort.

Hitta rätt i ditt eget garage
Alla som har bilen i ett garage kan känna igen känslan av att varje gång anstränga sig för att lyckas parkera utan att köra in i väggen. Häng upp en tennisboll i taket som markerar var bilen ska stå. Backa eller kör sedan tills bollen nuddar rutan. Njut av tiden du sparat.

Håll ordning och reda i bilen
Det är lätt att ge upp kampen om ordning när leksaker, kläder och godispapper i baksätet tycks föröka sig varannan dag. Kämpa vidare med hjälp av en hänggarderob (en sådan med fickor) som du hänger på ryggen av bilens framsäten. Komplettera med en ”minisoptunna” i form av en stor plåtburk med knäppbart lock (en sådan som vanligtvis används till frukostflingor och te).

Hoppas dessa knep har hjälpt! Som vanligt hittar du allt ifrån tennisboll till alkohol i Fältöversten, bland annat hos Intersport och Apoteket. Välkommen in.

Publicerad: