Tre somriga såser dina gäster inte vet att de älskar än

Somriga såser

Bearnaise, tzatziki och aioli i all ära. Men kanske vill du testa något nytt? Kanske vill du vara den där intressanta och nytänkande personen som drar fram en chimichurri ur kylen? Här är tre tips på spännande såser som dina middagsgäster inte vet att de älskar ännu.

Creamed corn
Creamed corn har sina rötter i den amerikanska södern och med sin milda smak av stuvad majs passar den extra bra till kryddiga rätter såsom starka korvar. Har du gott om tid och vill ha en mer intensiv smak? Gör då såsen av din egenrostade majs istället för den på burk. Klicka här för recept.

Chimicurri
Chimichurri är lika gott till middagen i trädgården som till tacosen i soffan. Eller så äter du direkt ur skålen med en brödbit. En vacker och färgsprakande sås med ursprung från Sydamerika. Laddad med ingredienser som persilja, chili, vitlök och citron passar den utmärkt som smakförstärkare. Om du älskar koriander så ös på med den också. Klicka här för recept.

Avokadoaioli
“Varför ändra ett vinnande koncept?” tänker kanske du. Eller så tänker du som vi. Aioli = gott, avokado = gott. Och gott + gott kan väl knappast gå fel. Testa den här perfekta uppdateringen av den klassiska såsen som dessutom ger en härlig färgklick på tallriken. Klicka här för recept.

Publicerad: