Tre trendiga drinkar sommaren 2019

Sommar, sol och… vatten? Knappast. Unna dig en svalkande drink istället. Här är tre trendiga, uppfriskande och näringsrika cocktails som får din stjälk att dansa av lycka hela sommaren. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.


Screwdiver
Även känd som Aqua Daquiri eller Something Fishy. Den här drinken är definitivt sommarens snackis och det faktum att ingredienserna är rätt svåra att få tag på har inte gjort den mindre hypead. Har din människa ett akvarium hemma? I så fall är det dags att prova.

Ingredienser:
Akvarievatten

Gör såhär:
Fråga din människa om du kan få några klunkar när det är dags att byta akvarievatten. Se bara till att akvariet inte är spetsat med några extra salter eller konstiga mineraler. Den här drinken är lika god ljummen som kall men avnjutes bäst på en solig balkong – varför inte i sällskap med ett charmigt bi?

---

Peeña Colada
Även känd som Yellow Russian eller Pissco Sour. Den här drinken är något av en bubblare men tack vare växtgrupper på exempelvis Facebook börjar fler och fler upptäcka Peeña Coladans nyttiga och helt naturliga egenskaper.

Ingredienser:
10 delar vatten
1 del guldvatten (urin)

Gör såhär:
Blanda guldvatten (fråga din människa om bidrag) med vanligt kranvatten och rör om försiktigt så det inte stänker på parketten. Servera direkt i kruka eller på fat när du är riktigt, riktigt törstig.

---

Flower Power
En hyfsat vanlig törstsläckare men ack så god. Självklart ska den här klassikern också upp på listan över sommarens mest läskande drinkar. Det bästa med den här svaga blandningen är att du i princip kan dricka hur mycket som helst utan att drabbas av övergödning. Botten upp!

Ingredienser:
1 ml Blomstra växtnäring
1 liter vatten

Blanda växtnäring med vatten, skaka ordentligt och unna dig ett rejält glas när du är törstig. En del gillar att garnera med en kvist citronmeliss, andra tycker att det skickar en obehaglig känsla av kannibalism. Du gör som du vill – det här är din sommar!

Du hittar alla ingredienser (utom guldvatten och akvarievatten) inne på Fältöversten. Välkommen in!

---

Unna dig semester när din människa är bortrest
Du har väl inte missat Hôtel Flora – Sveriges första femstjärniga resort för krukväxter? Den 10 juni öppnar vi bokningen på fältöversten.se/hotelflora– perfekt för pelargoner, palettblad och andra livsnjutande plantor som vill komma bort från vardagen och unna sig en härlig semester. Läs mer på facebook.

Publicerad: