Vår guide till Svampen

...och då menar vi inte Stureplan.

Hösten är här och det är lätt att man fastnar inomhus och myser. Kanske har tanken slagit dig att bege dig ut i skogen för att en gång för alla hitta dom där delikatesserna som alla pratar om.

Men, vart börjar man och vart tar man sig någonstans om man bor i Stockolms innerstad?

Vi har listat 6 stycken svampskogar bara ett stenkast ifrån city.

Hagaparken

Det stämmer bra, Hagaparken är faktiskt en utomordentlig svampskog. Just den här skogen har levererat kantareller åt kungafamiljen i generationer.

Stora Skuggan

På andra Brunnsviken hittar vi stora skuggan. Om det är någon skog som du ska besöka är det den här. Här trivs dom flesta matsvamparna, speciellt i blandskogspartierna där det sluttar något.

Lill-Jansskogen

Nedanför Kungliga tekniska högskolan ligger inget mindre än Lill-Jansskogen. Här finns det gått om sluttningar och sänkor som svamparna trivs fint i.

Hundudden

Djurgården har några helt fantastisk svampskogar varav Hundudden är en av dom. En bra dag kan du fylla korgen med massor av Karljohansvampar.

Blockhusudden

Om du tar du dig över bron från Hundudden kommer du till Blockhusudden. Här kan du hitta allt från gula kantareller till svart trumpetsvamp.

Lidingö - Kottlasjön

30 minuters cykling från Karlaplan ligger Lidingös Kottlasjön. I skogarna runt Kottlasjön trivs stolt fjällskivling och svart trumpetsvamp utomordentligt bra. Utöver vacker natur kan den som är trött i benen stanna till och fika på det omrenoverade Vattenverket som har öppet alla dagar mellan 9-17.

Saknar du något för svampturen så hittar du det mesta hos oss!

Lycka till!

Publicerad: