Fem viktiga vårtrender

Torsdag 4 april kl 15–19 är det dags för vårens stora mode-event i Fältöversten. Säker stil-duon Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow bjuder på säsongens viktigaste stiltips. Varsågod, här tipsar de om fem trender att hålla koll på.
 
Våga gult
Utan tvekan en av de största trenderna i vår. Gula byxor är urcoolt men du kan också satsa på gula detaljer – en gul väska eller ett bälte. Det gäller att hitta ”din” gula nyans så prova dig fram och se vilken du gillar bäst. Eller fråga oss direkt på plats när vi gästar Fältöversten den 4 april.
 
Beige från topp till tå
Kan få vem som helst att se ut som one million dollar! Mixa olika nyanser av beige i samma look och blanda gärna in army-grönt. Tänk Meryl Streep i ”Mitt Afrika”. Framför allt: plocka fram din beigea trenchcoat.
 
Maxa med mönster
Grafiskt, blommigt, rutigt, ränder, pricka. Mixa och lek med olika mönsterkombinationer. Nyckeln till att inte se för ”rörig” ut är att hitta färger som funkar ihop. En blommig kjol matchas med en t-shirt som tar upp färgerna. Testa dig fram – här finns inga rätt eller fel!  
 
Vita skor och accessoarer i läder
Så snyggt till ljusa vårlooken. Om du inte vågar satsa på den vita klackskon eller väskan är ett par vita (gärna riktigt rena) sneakers ett säkert kort – och ALLTID rätt på våren.
 
Powerkostymen eller dräkten
Suit up! Perfekt för jobbet, AW:n och festen. Funkar i alla lägen och håller säsong efter säsong. Plocka fram en gammal favorit i garderoben eller uppdatera med en modern, oversized kostym. Varför inte med markerade axlar eller bälte? Dräkten slår vi också ett slag för. Hänger den bortglömd långt inne i garderoben? Då är det dags att ta fram den.
 

Publicerad: