Vårens hetaste naglar – trender, inspo och livräddande tips

Hur stylar man naglarna inför bröllopet? Vilka Instagramkonton ska man följa för den bästa inspirationen? Och vad MÅSTE man testa i manikyrväg innan man dör? Roxana Majd – nagelteknolog på Dashl Beauty Bar (hos H&M i Fältöversten) – har svaren. Här ger hon sina trendigaste spaningar och bästa nageltips.

Stilförebilder 2019: vilka sneglar vi på för inspo till snyggaste naglarna?
År 2019 är det nagelteknologen bakom looken som vi vänder oss till för inspiration. Förr hade vi inte lika stor inblick i vem som skapat exempelvis Rihannas snygga klor eller Gigi Hadids senaste nagelutsmyckning. Men tack vare Instagram har vi nu möjlighet att se kreatören bakom lackningarna. Konton som exempelvis @paintboxnails, @nailson7th och @arina_vader har blivit superstora och nu kan du boka in en tid med nagelteknologen bakom looken direkt – om du har turen att bo i samma stad.

Nageltrender – vad gäller just nu?
Nailart växer också allt mer och kunder ber om att få naglarna utsmyckade med abstract design, foliering och olika stenar.

Vilken produkt eller stylingmetod snackas det om just nu?
Shellac, som är ett speciellt sorts lack som kan beskrivas som en blandning mellan nagellack och gellack, fortsätter att vara populärt. Det håller i över två veckor (tre om du har god nagelkvalitet), går snabbt att applicera och ger ett långvarigt, glansigt resultat. Det utvecklas även nya varianter, exempelvis Shellac Luxe, som förkortar behandlingstiden med 15 min och går bort på endast 60 sek.

Tips för vårens fester: har du något superknep för att få till en riktigt snygg manikyr?
Matcha dina outfit och använd naglarna som smycken! Att dekorera dem gör så mycket för helhetsintrycket. Foliering i guld eller silver, glitter eller en cool design är den perfekta detaljen för vårens fester.

Vad måste man testa i manikyrväg innan man dör?
More is more! Varför ha en färg på naglarna när man kan ha fler? Testa olika nyanser av en pastell på alla dina naglar nu inför våren. Och om du inte vågar gå all in på nailart kan du prova på endast en eller två naglar som en fin detalj!

Hur stylar vi naglarna inför bröllopet?
För bruden: Om du har en lite mer vågad klänning och tema på ditt bröllop kan du välja en cool nageldesign. Exempelvis med din kärastes bokstav på ringfingret, eller en stenutsmyckning med Swarovski-kristaller eller pärlor? Vanligtvis väljer många brudar en hudfärgad nyans eller dova pasteller så att naglarna ser fina ut men inte stjäl fokus från klänningen och ringen. Keep it classy!

Som nagelteknolog arbetar du nära en hel del onaturliga material varje dag. Finns det något dilemma där ur exempelvis ett hälsoperspektiv?
Förut var det många som använde sig av akryl och gelé för att förlänga och förstärka naglarna. Dessa konstmaterial kan faktiskt vara allergiframkallande under tiden de härdas. Problemen kommer från slipdammet och därför är det väldigt viktigt att terapeuten sitter i en välventilerad lokal med punktsug när hen jobbar med dessa material. I Dashls nagelbarer använder vi dock endast CND Shellack då detta är mer skonsamt för både nagel, kund och teknolog. Nu har även ett relativt nytt material utvecklats för nagelförstärkning som heter Polygel och som också är bättre ur ett hälsoperspektiv.

Tänk dig att du är ogift och sitter på restaurang med din partner när hen plötsligt börjar fumla med händerna och bete sig nervöst. Du misstänker att hen kommer fria. Problemet är bara att dina naglar är superslitna och du inser till din fasa att detta kommer synas på ”jippie vi har förlovat oss!”-bilden till Facebook. Vad gör du?
Först och främst borde du varit förberedd för sådana här moments! Men även den bästa kan missa sin manikyrtid. Ursäkta dig och säg att du ska fixa till håret på toan. Spring sedan in på närmaste Dashl nagelbar för en snabblackning på 20 min. Eller förbered dig med ett beige lack i väskan som du snabbt kan måla på och voilà – dina händer är redo för den perfekta Insta-looken. Är du mitt ute i ingenstans kan du försöka smörja in nagelbanden med kräm eller olja. Men kom ihåg: ska du på dejt eller semester med din älskade – gör alltid en manikyr innan!

Publicerad: