Fältan Braincamp

Nu öppnar Fältan Braincamp – Sveriges första hjärngym

 

Uppdatering: På grund av den rådande situationen med det nya coronaviruset (Covid-19) har vi valt att ställa in resterande träningspass hos Fältan Braincamp, då utrustningen som används under passen delas människor emellan. Vi vill dock passa på att tacka alla nyfikna besökare för visat intresse och hoppas att kunna återkomma med fler trevliga aktiviteter i framtiden.
Vänliga hälsningar från Fältöversten och Fältan Braincamp

 

VÄLKOMMEN TILL FÄLTAN BRAINCAMP – SVERIGES FÖRSTA HJÄRNGYM
Genom ett unikt samarbete med Mendi kan du nu pröva framtidens hjärnträning – samma teknik som NASA använder – exklusivt i Fältöversten. Perfekt för dig som vill förbättra exempelvis ditt fokus, minne, kreativitet och sömn. Mendi är en revolutionerande hjärnträningsprodukt som har världspremiär i vår men smyglanseras i Fältöversten med hjärngymmet Fältan Braincamp, som har öppet varje onsdag och lördag fram till 28 mars. No pain, no brain. Kom och låt din hjärna svettas hos Sveriges första hjärngym ¬– nu släpps de första bokningsbara passen!

BOKA NU – FÖRST TILL KVARN
Gymmet har öppet varje onsdag kl 15–20 och lördag kl 11–16 fram till 28 mars. Välkommen att boka ditt styrkepass nu via den här länken – kostnadsfritt men först till kvarn.

VAD ÄR MENDI?
Rent konkret är Mendi ett pannband som du fäster på huvudet och kopplar till ett träningsspel i Mendis app. Medan du spelar mäter Mendi din hjärnaktivitet via sensorer och visualiserar den på skärmen. Spelet går ut på att försöka titta på det som händer på skärmen, samtidigt som du försöker att tänka på ingenting. En del upplever att övningarna påminner lite om meditation. Ju längre du lyckas tänka på ingenting, desto bättre träning för din hjärna. Under övningens gång stärks dina nervbanor och du tränar upp kontrollen över din egen hjärna. Tekniken som Mendi bygger på kallas neurofeedback och är vetenskapligt validerad sedan lång tid tillbaka. Men trots att tekniken använts i flera år, exempelvis av NASA och toppatleter, har den aldrig anpassats för allmänheten. Genom Mendi får nu Fältöverstens besökare pröva världens starkaste hjärnträningsprodukt före alla andra.

TRÄNA UPP DITT FOKUS
Kortfattat kan man säga att neurofeedback-träning kan hjälpa dig att bli ännu bättre på att styra din egen hjärna: du lär dig att kontrollera dina kognitiva processer och emotionella reaktioner. Träningen har visat sig kunna påverka en mängd olika egenskaper, exempelvis koncentrationsförmåga och impulskontroll. Människor som tränat med neurofeedback har även upplevt förbättrat minne, minskad stress och mer kvalitativ sömn. Neurofeedback används även vid kliniker för att behandla migrän men också psykisk ohälsa såsom beroendesjukdomar, demens och ångest. Läs mer om effekterna av neurofeedback på mendi.io – här hittar du bland annat en lista över forskning och resultat kopplade till neurofeedback.

Endast du som är 7 år eller äldre kan använda Mendi. Om du är yngre, hoppas vi att du inte blir alltför besviken utan istället kan glädjas åt de vuxnas skull.

TRÄNINGSFRUKOST MED RUNACADEMY
Vill du ha träningspepp och mer kunskap om kopplingen mellan fysisk aktivitet och hjärnans mående? Under våren bjuder vi in till fyra inspirerande träningstillfällen – med frukost och tankeväckande föreläsning på köpet. Följ med på ett morgonpass som inleds med gemensam löprunda tillsammans med en utbildad tränare från Runacademy. Under passet får du testa olika typer av löpträning och lära dig mer om löpteknik. Därefter bjuder vi på frukost och föreläsning hos Intersport i Fältöversten. Vi går igenom hur hjärnan påverkas positivt av fysisk aktivitet, ger konkreta tips på hur du kan hålla igång motivationen, hur du smidigare får in träning i vardagen och hur du kan bli ännu bättre på att utvecklas som löpare. Alla är välkomna men även här gäller först till kvarn ¬– passen bokar du här.

---

INVIGNING AV FÄLTAN BRAINCAMP
Nu släpps de första bokningsbara passen till gymmet, som har öppet varje onsdag kl 15–20 och lördag kl 11–16 fram till 28 mars. Kom och låt din hjärna svettas hos Fältan Braincamp, Sveriges första hjärngym. Boka ditt styrkepass nu via den här länken – kostnadsfritt men först till kvarn.