Om Fältöversten

En del av livet kring Karlaplan.

Du kan ta en långlunch. Eller en snabb cortado.
Lägga upp dina chinos, trimma ned ditt skägg.
Varva parfym med kaffebönor och parfym igen.
Sjunka ned i en soffa. Längre ned i en deckare.
Bli blond. Trots att du varit cendré sedan 1973.
Stilla suget efter skagen med ett bord för två. Eller tolv.
Köpa pioner till någon du tycker om. Förslagsvis dig själv.
Och din kyl kan aldrig få för mycket pecorino så ta en till när du ändå är här.

Det finns lika många anledningar att besöka Fältöversten som det finns karlaplanare. Välkommen in bland hyllor, galgar och kök.

Här är Fältöversten

Mitt på Östermalm ligger Karlaplan och i hjärtat av Karlaplan ligger Fältöversten. Omringad av Valhallavägen, Värtavägen och Erik Dahlbergsallén. En stor triangel i rött tegel och rosa plåt. Du kan inte missa den.

Karlaplans historia

Först Lindhagenplan, därefter Carlaplan och numera Karlaplan. En park med fem utstrålande alléer inspirerad av Place de l'Étoile i Paris och liknande stjärnplatser i Wien och Berlin. Här betade djur ända fram till 1800-talets slut. Under första världskriget användes gräsmattan som grönsaksland för bland annat kål. På 1930-talet byggdes den vackra fontänen. Och för 40 år sedan kom Fältöversten. En galleria med 60 butiker och restauranger. Men också ett bostadshus och hem åt 1400 karlaplanare.

AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 39 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om drygt 59 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på https://www.amffastigheter.se/om-oss/vart-hallbarhetsarbete/