Gateau är ett bageri med rötter i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Sedan 1937 har vi bakat med passion och vår målsättning är att erbjuda bakverk av allra högsta kvalitet. Oavsett om du söker nybakat bröd, lyxiga bakelser eller en tårta för ett speciellt tillfälle, hittar du det hos nyöppnade Gateau i Fältöversten vid Karlaplan.
Stenugnsbakade surdegsbröd på Östermalm
En av våra specialiteter är stenugnsbakade surdegsbröd, som vi bakar efter klassiska franska recept från det legendariska Poilâne i Paris. Att baka med surdeg innebär att degen får lång tid på sig att vila och på så sätt utveckla sin komplexa smak. Efter jäsning grillas brödet direkt på hällen i våra stenugnar vid en temperatur på 280 grader, vilket ger en härligt krispig skorpa och fyllig smak. Genom denna metod får våra bröd riktigt bra hållbarhet, samtidigt som de behåller sin naturliga och goda smak.
Fikabröd bakat på äkta smör
Vi värdesätter smak och kvalitet och använder därför enbart äkta smör, både i degen och fyllningen, när vi bakar vårt fika- och kaffebröd. Äkta smör är dyrt, men vi tycker att det är väl värt investeringen för att ge våra bullar och kakor den saftiga och krämiga smaken. Vi använder normalsaltat smör som ger ett extra lyft till den milda sötman.
Beställ dina tårtor från Gateau i Fältöversten
Om du söker något sött att fira med, erbjuder vi ett brett utbud av tårtor, bakade med samma omsorg och kvalitet som våra bröd och bullar. Våra konditorer inspireras av de bästa franska patisserierna och bakar tårtor med spännande smaker i flera lager. Vi utgår alltid från råvaror som är i säsong och våra tårtor passar både som dessert eller för att fira en speciell dag. Vi kan självklart även erbjuda svenska klassiker som prinsesstårta och hallonmarängtårta – har du något särskilt önskemål är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Gateau!
Våra Öppettider
Måndag-fredag 08-20
Lördag 08-18
Söndag 08-18
