Om oss

Nästan som hemma i 50 år

De senaste 50 åren har Fältöversten förändrats och formats i takt med Karlaplan – gått från att vara ett nyöppnat stadsdelscentrum till en självklar del av karlaplanarnas vardag. En plats precis runt hörnet, för livets alla skeenden. En plats för spontana möten och vardagslyx.

 

Innan Fältöversten byggdes var det en kåkstad full av plåtskjul, skrot och bilverkstäder som gick under namnet Gropen. När Fältöversten den 30 september 1973 slog upp sina dörrar för första gången kunde de nyinflyttade familjerna ta del av ett brett och varierat utbud – här fanns både bibliotek, ett café och en skoaffär, såväl som en bokhandel, ett systembolag och klädbutiker. I den gemensamma receptionen kunde de dessutom få hjälp med allt från städning och blomvattning, till barnpassning och hantverksjobb.

Torghandel vid Karlaplan

Här är Fältöversten
Mitt på Östermalm ligger Karlaplan och i hjärtat av Karlaplan ligger Fältöversten. Omringad av Valhallavägen, Värtavägen och Erik Dahlbergsallén. En stor triangel i rött tegel och rosa plåt. Du kan inte missa den.

 

En självklar del av livet kring Karlaplan

Under Fältöverstens 50 år har mycket förändrats. Den gemensamma receptionen har gett plats åt nya butiker, caféer och restauranger. Matbutiken Metro har blivit det välbesökta Sabis. Den klassiska restaurangen Glada Laxen har bytts ut mot Brillo Pizza, Klang Market och en mängd andra restauranger och caféer.

 

Men trots att mycket har hänt, är det också mycket som är sig likt. Den byggnad som stod färdig 1973 är en idag en viktig del av livet kring Karlaplan. Det är fortfarande en plats där gamla och nya vänner möts. Som ett andra vardagsrum har Fältöversten blivit en plats som är nästan som hemma. Och det hoppas vi fortsätta vara i minst 50 år till.

 

Fältöversten ägs och förvaltas av AMF Fastigheter.

Contact us

Formuläret skyddas av reCAPTCHA i enlighet med Google sekretess- och användarvillkor.

Kontaktpersoner

Tobias Edberg Centrumchef Fältöversten

Tobias Edberg, Centrumchef

08-600 69 28

Ulrika Ancker, Marknadsansvarig

08-600 68 28

Josefina Grahn, Retail Floor Manager

08-600 68 67

Inger Alm, T f teknisk förvaltare

08-600 68 06

Sofia Westerström Säkerhetssamordnare Fältöversten

Sofia Skullman, Säkerhetssamordnare

08-600 69 21

Helena Sahlborn, Uthyrare retail

08-600 69 61

Sara Wennersson, Uthyrare Pop up

076-146 10 79