Svalka dig med Stockholms godaste glass från Glassverkstan

Glassverkstan Glasstruck
Foto: Glassverkstan

Nu kommer Glassverkstans charmiga glasstruck till Fältöversten. Här serveras traditionell italiensk gelato och sorbet med spännande smaker hela sommaren. Ett måste för alla glassälskare!

Glassverkstan tillverkar handgjord italiensk gelato av naturliga råvaror som färska hallon, jordgubbar och äkta pistagenötter. Smakerna varierar från dag till dag beroende på tillgång, tillfälle och gelatomästarens humör! Bland annat serveras klassiker som pistage och vanilj samt några lite mer oväntade, men ack så goda, smakkombinationer som saltkola med rosmarin och yoghurtgelato smaksatt med timjanshonung och valnötter.

– Vi har lite färre men väldigt goda smaker, och varierar ofta. Vi har oftast pistage, vanilj och någon lite mer barnanpassad smak som till exempel jordgubb och vit choklad. Sedan serverar vi även våra specialsmaker som brukar vara väldigt populära, säger Nini Samuelsson på Glassverkstan.

Traditionell italiensk gelato tillverkad i Stockholm

Det som skiljer italiensk gelato från svensk gräddglass är att den är tillverkad på mestadels mjölk och bara lite grädde. Gelato innehåller även mindre luft vilket gör glassen otroligt krämig och intensiv i smakerna. Sorbeten är vegansk och tillverkas, även den, helt utan tillsatser.

– Vår gelatomästare har gått på Carpigiani Gelato University i Bologna, berättar Nini.

All glass tillverkas i traditionella gelatomaskiner i Glassverkstans produktionskök i Åkersberga. Där odlar de även örter och kryddor som används som smaksättare i flera glassar.

Glassverkstans glass i strut.
Italiensk gelato. Foto: Glassverkstan
Våfflor med glass från Glassverkstan.
"GV Sandwich" Foto: Glassverkstan

Gott kaffe och våfflor

I glasstrucken i Fältan kommer du även kunna köpa gott kaffe, kalla drycker och belgiska våfflor med nutella eller bärkompott.

– Hos oss kan du även få en affogato, espresso med en kula vaniljglass, och vår egen “GV sandwich”, vilket är en dubbelvåffla med gelato och nutella eller lemon curd som man kan ta med sig on the go, vilket brukar vara väldigt uppskattat, säger Nini.

Glassverkstans fina Citroën-truck från 1969 står parkerad precis innanför Fältöverstens huvudentré hela sommaren från och med den 28 maj.